El Consell Superior confirma Laura Rodríguez com a presidenta de la Batllia

Inicialment, el mandat com a màxima responsable de la primera instància judicial va lligat a la durada del càrrec de batlle, que en el cas de l’elegida s’esgota l’estiu que ve

Laura Rodríguez va ser designada batlle el juliol del 2013.
Laura Rodríguez va ser designada batlle el juliol del 2013.
El Consell Superior de la Justícia (CSJ) ha confirmat definitivament la batlle civilista Laura Rodríguez com a nova presidenta de la Batllia. Encara que la decisió ja estava pràcticament presa la setmana passada, formalment no ha estat fins aquest dimecres que la cúpula judicial ha acordat el nomenament de Rodríguez. La designació i la presidència van lligades al mandat de la jurista com a batlle. Per tant, fins a l’estiu que ve. Totes dues responsabilitats són renovables.

Rodríguez va ser una de les primeres batlles que es va més o menys oferir quan va transcendir que Azahara Cascales renunciava al càrrec per recomanació del propi CSJ. Formalment també, la cúpula judicial, alhora que ha publicat avui la designació de Rodríguez ha publicitat també el cessament de Cascales. No obstant, l’actual batlle especialitzada ja fa diverses setmanes que estava fora del càrrec i que no ha estat gens fàcil trobar-li un relleu.

Ni Rodríguez ni cap altre dels batlles que inicialment es van sondejar no feien consens o no veien clar assumir el repte. Finalment, va semblar que la situació es resoldria tornant a situar al capdavant de la primera instància judicial l’exbatlle president David Moynat, que a darrera hora va declinar l’oferiment rebut atenent el fet que el Consell Superior no li garantia totes les necessitats o demandes que havia fet.

En una reunió celebrada divendres passat a la seu del Consell Superior, i en presència de responsables de la cúpula judicial i les batlles Laura Rodríguez i Nàdia Alís, es va aconseguir desencallar una situació que formalment s’ha oficialitzat aquest dimecres. Alís, amb un bagatge molt més elevat que Rodríguez en la carrera judicial, farà suport tècnic oficiós a la nova presidenta de la Batllia, que formalment es designa després d’haver consultat tots els batlles.

Etiquetes

Laura Rodríguez va ser designada batlle el juliol del 2013.

Relacionat

Laura Rodríguez es perfila ara com a principal aspirant a presidir la Batllia

Comentaris

Trending