El comú d'Escaldes considera "poc productiu i molt costós" l'embrancament d'aigua proposat per la capital

Comentaris

El comú d\'Escaldes considera \"poc productiu i molt costós\" l\'embrancament d\'aigua proposat per la capital
El comú d\'Escaldes considera \"poc productiu i molt costós\" l\'embrancament d\'aigua proposat per la capital

El comú d’Escaldes, liderat per la majoria de Demòcrates per Andorra (DA), considera que amb l’estat actual de les xarxes d’aigua potable d’Andorra la Vella i d’Escaldes, l’embrancament que va insistir fer la corporació de la capital no hauria servir de gaire. Encara més, hauria pogut comportar més problemes en el tram més baix de la parròquia escaldenca per la diferència de pressions. El cònsol menor i candidat a la reelecció, Marc Calvet, ha admès que les cartes enviades pel conseller de Medi Ambient d’Andorra la Vella i ara candidat de Cd’I Liberals, Jordi Cabanes, “existeixen i formalment no s’han contestat”. Però també ha indicat que hi va haver diferents converses entre els dos protagonistes de la carta (remitent i destinatari) i fins i tot una trobada entre diversos tècnics, inclòs l’enginyer de Capesa, la societat que gestiona el servei a Escaldes.

Calvet ha explicat que per poder fer realitat l’embrancament proposat des d’Andorra la Vella primer cal fer uns treballs molt costosos, tant des del punt de vista tècnic com econòmic, vist que la xarxa escaldenca s’ha d’adequar i primer, encara, cal disposar dels dipòsits necessaris i respecte dels quals la corporació escaldenca ja està treballant, igual com amb “la connexió fàcil, que és la d’Encamp”. El cònsol menor d’Escaldes ha reconegut que les cartes existeixen i “la vaig traslladar a Capesa”. Calvet parlava de la primera de les missives, la del juny del 2013, quan “la relació era cordial”. Posteriorment, el contacte institucional es va refredar.

Amb les diferències de pressions, de dimensions de tubs i de nivells, l’embrancament amb Andorra la Vella ha pogut solucionar un eventual problema, segons el cònsol menor d’Escaldes, fins al carrer Sant Antoni. Si s’hagués volgut forçar més, com a molt s’hauria resolt la problemàtica fins a la plaça Santa Anna però a risc que amb la pressió és danyessin alguns edificis. I sempre que es fessin “uns treballs previs i costosos”. Marc Calvet, que ha lamentat els episodis i les dificultats succeïdes des de l’estiu, ha assegurat que l’embrancament proposat al seu dia des de la capital “no era productiu i sí molt costós”. En canvi, considera que ara sí s’ha posat fil a l’agulla per trobar la solució definitiva.

Comentaris (1)

Trending