El comú d’Encamp destina prop de mig milió d’euros a dos nous aparcaments de barrera

El de Prat de Baró canviarà la ubicació i augmentarà la capacitat i es farà un de nou al carrer Hort de Godí

El terreny on es farà el nou pàrquing del Prat del Baró.
El terreny on es farà el nou pàrquing del Prat del Baró.

El comú d’Encamp ha aprovat l’adjudicació de les obres per a la construcció de dos nous aparcaments horitzontals que ampliaran l’oferta per a l’estacionament a zones on s’ha detectat aquesta necessitat. En global, s’hi destinarà prop de mig milió d’euros per aquestes dues noves instal·lacions, que es faran al costat de l’edifici de l’antic Telecabina i al carrer Hort de Godí. En tots dos casos, s’espera que puguin estar en funcionament a finals d’aquest any o, com a molt tard, a inicis del 2020.

El primer dels projectes es farà al centre del poble, a la zona coneguda com al Prat del Baró. De fet, els treballs en aquest cas consisteixen en el trasllat d’un aparcament ja existent, al qual actualment només hi poden entrar abonats. El terreny actual s’ha de deixar lliure i des del comú s’ha optat per canviar la ubicació al darrere de l’edifici de l’antic telecabina.

La inversió, en aquest cas, ascendeix a prop de 195.000 euros, als quals s’han de sumar 5.000 més per la direcció tècnica de l’obra. El nou aparcament ampliarà la capacitat de l’existent fins a 81 places, fet que permetrà donar servei a més abonats i, també, a usuaris puntuals. A més, suposarà recuperar espais d’estacionament tenint en compte que la zona ha perdut gran part de la zona blava per les obres de remodelació de l’avinguda Joan Martí i que, de fet, encara en desapareixeran més quan es faci la segona part d’aquesta reforma. Es preveu que les obres per condicionar el nou espai duraran uns dos mesos i, per tant, podria estar disponible ja durant el desembre.

L’altra gran inversió en aquest àmbit s’ha de fer al carrer Hort de Godí, on es construirà l’aparcament, aquest sí nou totalment, del Torrent Estret. Tindrà capacitat per a 37 cotxes i el seu cost ascendirà fins a gairebé 296.000 euros. L’empresa que ha guanyat el concurs per a la seva construcció, Sideco, disposarà d’un termini de tres mesos per tenir-lo enllestit. Per tant, hauria d’estar ja obert durant el gener.

A banda d’aquestes dues obres ja adjudicades, el comú també preveu fer un altre aparcament horitzontal, en aquest cas a la zona del Pedral. Per ara, el projecte encara està en una fase molt més inicial, ja que només s’ha encarregat la redacció del projecte i la direcció d’obra. En aquest cas, a més, també es preveu la construcció d’un espai de jocs.

Comentaris (1)

Trending