El comú de Sant Julià estudia com millorar las pistes d’esquí de la Rabassa… pagant Govern

Els bons resultats obtinguts per dos joves promeses del nòrdic que entrenen a Naturlandia ha empès el cònsol a encarregar uns informes sobre la millora dels traçats

-
-
Els bons resultats de les joves promeses de l’esquí nòrdic ‘patrocinades’ per Naturlandia han portat el comú de Sant Julià a plantejar la millora de les pistes de la Rabassa. La corporació laurediana ja ha encarregat els estudis pertinents que haurien de determinar què cal fer i quin cost té -entre un mínim d’un milió i un màxim de tres milions- la reforma que, això sí, el cònsol major, Josep Miquel Vila, té clar que hauria d’assumir el Govern perquè ni la corporació ni Camprabassa, assegura, no tenen cèntims.

El comú lauredià té estudis de millora sobre la taula, encara per acabar de definir, per renovar les diverses pistes d'esquí de fons de la Rabassa segons que ha explicat Vila en la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols d'aquest dimarts. El cònsol lauredià ho ha justificat arran de les últimes posicions aconseguides pels esportistes del país. Ha posat com a exemple la desena posició de l'esquiadora de fons, Carola Vila, en el Mundial júnior i sub-23 de Lahti. “Mereix una reflexió, tenim dos grans esquiadors de fons [comptant també Irineu Esteve] que encara són molt joves i tenen un futur per davant molt ampli”, ha apuntat Vila en declaracions recollides per l’agència ANA. 

L'objectiu de renovar les instal·lacions és perquè “s'arribi a podi i es pugui passejar el nom d'Andorra ben alt”. Les millores, que segons el cònsol haurien d'anar a càrrec del Govern, haurien d'anar encaminades a millorar el traçat de les pistes i també els canons de neu. A més, ha apuntat la necessitat de desenvolupar unes noves instal·lacions perquè els esportistes puguin fer exercici físic en espais tancats i oberts a 2.000 metres “per millorar el resultat”. Vila no ha volgut parlar d'un centre de preparació, però la idea vindria a ser aquesta. 

El cònsol ha quantificat la inversió amb un forquilla entre “com a mínim un milió d'euros i un màxim de tres milions. Si tinguéssim els estudis acabats els hi donaria la xifra exacte”, ha comentat. Vila ha explicat que encara no s'han encetat les converses amb l'executiu i que aquestes marcaran la inversió final. Tot i encara no saber què n'opina el Govern, el màxim mandatari comunal s'ha mostrat convençut que “ho veurà amb bons ulls i es mostrarà col·laborador amb tot allò que vagi bé pel país i per Andorra”. Vila ha justificat que la inversió la faci l'executiu perquè el comú i Camprabassa, l'entitat que gestiona Naturlandia, “no té gaire diners”. Amb qui sí que ha parlat el comú ha estat amb la Federació d'Esquí i amb Ski Andorra, i ambdós organismes han constat la necessitat de millorar les instal·lacions.

Comentaris (1)

Trending