El comú de Sant Julià converteix el ràfting en una activitat de festa major… i res més

El cònsol decideix posar en marxa una de les seves propostes estrella entre el 26 i el 30 de juliol, a raó de tres baixades diàries entre el pont de Fontaneda i la frontera i sota l'aixopluc de Naturlandia

L’empresa que pretén explotar el ràfting de Sant Julià proposa preus gairebé tres vegades més cars que al Pallars
L’empresa que pretén explotar el ràfting de Sant Julià proposa preus gairebé tres vegades més cars que al Pallars
Com el toro mecànic o la granota grimpadora, el ràfting al riu Valira serà una activitat més de festa major. I prou i s’ha acabat. Tot el que sigui que l’activitat aquàtica vagi més enllà de quatre dies serà una sorpresa majúscula. De fet, ni el comú de Sant Julià ho preveu. Però vist com havia convertit en cavall de batalla el cònsol lauredià, Josep Miquel Vila, l’esmentat projecte, el vol posar en marxa sí o sí. Ni que tan sols sia per remullar-se una mica. I entre el 26 i el 30 de juliol, a raó de tres baixades diàries. El tiquet ordinari costarà 20 euros per als majors de 12 anys i 18 anys per als menors.

L’activitat ni tan sols surt esmentada al programa oficial d’actes -l’imprès, s’entén- de la festa major. El comú ha anunciat l'activitat aquest divendres. Es faran tres descensos cada dia els cinc dies festius lauredians, duran la festa major pròpiament dita, vaja. Serà una activitat lúdico-festiva puntual i poca cosa més. La corporació liderada per Vila hauria arribat a sengles acords acotats a pocs dies amb Roc Roi -a través de la filial andorrana RACA, que ja va anar fent tots els estudis de viabilitat del projecte- i amb FEDA per tal que turbini una mica més d’aigua del que sol ser habitual i, per tant, el riu agafi una mica més d’embranzida per poder dotar d’una mica més de gràcia l’activitat. Res més.

L’activitat consistirà en baixades en barca pel riu des de l’alçada del pont de Fontaneda fins a la zona de la frontera.  Els horaris de sortida seran les 12.30 hores, les 15.00 hores i les 17.00 hores. S’habilitaran cinc barques amb capacitat per sis persones cada una. Caldrà comprar el tiquet d’accés a l’oficina de Naturlandia de la Cota 900 (plaça Laurèdia). L’edat mínima per poder fer l’activitat és de 5 anys i tots els menors de 18 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Caldrà comprar el tiquet a les oficines que Naturlandia té a tocar la plaça Laurèdia; s'ha de tenir un mínim de 5 anys i anar acompanyat si s'és menor

Per poder dur a terme l'activitat és imprescindible saber nedar i seguir en tot moment les indicacions dels monitors. Cal portar roba i calçat que es puguin mullar. L’organització no es farà responsable dels desperfectes en els objectes personals causats en el marc de l’activitat. L’organització el que sí que facilitarà serà un casc i una armilla salvavides que són d’ús obligatori mentre duri l’activitat.

La iniciativa es vendrà com una prova pilot perquè si fos el cas que una allau de gent s’apuntés al carro i acabessin elogiant l’activitat, Vila tindria arguments per pressionar una mica més FEDA, la col·laboració de la qual es necessitaria de forma ordinària per poder garantir la bona marxa del projecte i la pròpia parapública ja ha insistit en diverses ocasions que no està disposada a participar del projecte pels costos a tots nivells que li suposa. Sense cap mena de contraprestació ni rendiment a favor seu. 

Sia com vulgui, i per molt bé que anés l’activitat, les diverses fonts consultades han indicat que el projecte difícilment tindrà recorregut més enllà dels quatre o cinc dies de festa major. I que les embarcacions es tornaran a guardar quan acabi la festa i tal dia farà un any. I ni que s’acordés fer una aposta realment decidida per aquesta proposta aquàtica, per dur-la a terme en condicions de continuïtat ja no hi hauria pràcticament temps aquest any. El ràfting, ben entès, és una activitat estiuenca, i entre que es comencen a adequar els espais per una eventual continuïtat i una cosa i l’altra… ja s’hauria fet fosc.


Tarifes:

Preu de l'activitat:

  • Adult (a partir de 12 anys): 20 euros
  • Nen (5-11 anys): 18 euros

 

Suplement amb entrada única: Si has comprat l'entrada única de Naturlandia, l'activitat té un preu reduït.

  • Adult (a partir de 12 anys): 15 euros
  • Nen (5-11 anys): 12 euros

Altres descomptes:

Ø Carnet plata (Residents Lauredians): 50% de descompte sobre el preu de venda.

Ø Carnet club piolet* i carnets club Super3*: 20% de descompte sobre el preu de venda.

*No acumulable al suplement d'entrada única. El descompte només s'aplica al nen titular del carnet.


 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending