El comú de Sant Julià assegura que si no fos pel ràfting no netejaria el riu

Comentaris

El comú de Sant Julià assegura que si no fos pel ràfting no netejaria el riu
El comú de Sant Julià assegura que si no fos pel ràfting no netejaria el riu
  • El conseller d’Obres i Urbanisme justifica la controvertida activitat pel sol fet que “gràcies” a pretendre impulsar-la s’ha fet una acció de millora del Valira “i la gent ho hauria de valorar”
  • Vidal diu que, sí o sí, entre març i abril s’iniciarà la prova pilot de l’activitat, tot i estar a l’espera de la resposta de FEDA sobre la petició perquè la parapública turbini els mesos secs
El comú de Sant Julià assegura que el fet d’haver netejat el riu ja avala la posada en marxa de la controvertida activitat de ràfting al tram lauredià del riu Valira. “Gràcies que fem el ràfting realitzem la neteja del riu i la gent ho hauria de valorar”, ha afirmat aquest dilluns el conseller d’Obres i Urbanisme lauredià, Joan Vidal. Vaja, com si les administracions responsables no haguessin de procurar que el riu estigués sempre net amb independència de les activitats que si facin o no. Vidal ha assegurat també que entre el mesos de març i abril de l’any que ve, entre la zona de Fontaneda i el punt fronterer es veuran baixar barques pel Valira. Serà la prova pilot prèvia a l’activació, si escau, de l’activitat en tota la seva extensió. El conseller lauredià ha fet aquestes manifestacions durant la presentació de la marca ‘Explòria, ciutat firal d’Andorra’, sota la qual pretén aixoplugar totes les mostres i fires que es facin a la parròquia. En aquest marc, el conseller d’Obres, Urbanisme i Esdeveniments ha afirmat que “abans de finals d’any ens agradaria que estigués acabada l’obra des del pont de la Fontaneda fins a la frontera del projecte del ràfting”. La prova pilot segurament es realitzaria coincidint amb la inauguració de l’oficina de Naturlàndia al centre del poble. Malgrat que l’inici del recorregut del ràfting està prevista i, segons Vidal, signada a l’altura de l’hotel Imperial, les obres que Govern està realitzant a la cruïlla de Fontaneda impedeixen, de moment, que es pugui adobar el terreny per a l’activitat aquàtica en aquest tram. Per això la prova pilot es realitzaria des de Fontaneda a la frontera. En aquest sentit, Vidal ha assegurat que “entre el mes de març i abril veurem baixar barques pel riu”. El conseller també ha recordat que actualment s’estan duent a terme els treballs de neteja del riu. “Gràcies que fem el ràfting realitzem la neteja del riu i la gent ho hauria de valorar”, ha dit. Cal apuntar, també, que el comú està a l’espera d’una resposta de FEDA sobre la demanda de turbinar aigua en els mesos més secs de l’any. Precisament, aquest diumenge, el cap de Govern, Toni Martí, va apuntar que faria tot el possible per ajudar a la parròquia però també va recordar que la feina de FEDA no és turbinar a “conveniència expressa pel màrqueting de vendes del ràfting”.

-amb informació i fotografia de l'Agència de Notícies d'Andorra-

Comentaris

Trending