El comú de la Massana deixa la porta oberta a l’entrada de capital privat a Pal-Arinsal

El cònsol major assegura que en set anys han rebut tres propostes però “com que no eren interessants no les vam desenvolupar”, ara, si n’arriba alguna que encaixi s’analitzaria

-
-
El comú de la Massana deixa la porta oberta a l’entrada de capital privat a la societat EMAP, que gestiona les estacions de Pal i Arinsal. De fet, la corporació manté la possibilitat d’una eventual privatització del camp de neu sempre que la proposta que arribi encaixi amb el que pretén i que una reunió de poble que es convocaria per discutir la conveniència o no de l’entrada d’un privat avalés l’operació.

El cònsol major de la corporació massanenca, David Baró, ha recordat que “en els últims set anys hem tingut tres propostes sobre la taula, però que no eren interessants no les vam desenvolupar”. Ciutadans Compromesos, la formació que ostenta una àmplia majoria al comú de la Massana, ja incorporava en el programa electoral del 2015 la possibilitat d’estudiar una privatització de l’estació si arribava alguna oferta que permetés millorar el que s’ofereix actualment i aportés valor afegit al comú i a la parròquia, actualment propietaris al 100% del camp de neu.

Molt probablement, en els propers comicis comunals la qüestió es tornarà a posar damunt de la taula. Més encara quan és evident que Vallnord ara ja són Pal i Arinsal en solitari i, a més a més, el soci natural de les estacions massanenques, Arcalís, és privat al 76% des de l’estiu passat. Formalment, no hi ha ara cap proposta sobre la taula ni tampoc EMAP estaria pendent que arribi cap oferta ni tan sols l’està estudiant. Això sí, la societat s’ha de reorganitzar després d’algunes baixes sensibles en el seu organigrama de funcionament.

Comentaris

Trending