El comú de la Massana aprova un pressupost de més de 14 milions d'euros

La cònsol major, Olga Molné destaca el bon nivell d'inversions

La cònsol major, Olga Molné escolta la intervenció del conseller de Finances, Jordi Areny durant la sessió de comú d'aquest dimecres.
La cònsol major, Olga Molné escolta la intervenció del conseller de Finances, Jordi Areny durant la sessió de comú d'aquest dimecres.
El comú de la Massana ha aprovat aquest dimecres un pressupost de 14.551.176 milions d'euros,  amb un increment del 3,06% en relació a l'exercici anterior. El capitol de despeses de personal augmenta un 4,27% per la gestió de l'acompliment. Pel que fa a les inversions que son de més de tres milions d'euros, hi haurà millores a la xarxa d'aigües i a diverses obres a la parròquia com les de remodelació de les places de la Ciutadania i de l’Església, l’embelliment del Cap del Carrer de la Massana i de l’entrada al Parc Natural del Comapedrosa o les obres de remodelació de l’abocador, l’eixample de les carreteres d’Escàs i Sispony.

La cònsol major Olga Molné, ha dit que "és un pressupost amb un bon nivell d'inversions per millorar la qualitat de vida dels massanencs i per reduir l'endeutament. A més permet reduir l’endeutament i recomprar participacions preferents". Ha destacat que "és un pressupost de contenció de la despesa i de prudència i que compleix amb els compromisos que vam adquirir durant la campanya electoral".

La previsió dels ingressos augmenta un 3,1 %. “Hem volgut ser molt prudents i ens hem guiat per la tendència a l’alça dels dos darrers exercicis, en què s’ha notat un augment sobretot en el sector de la construcció i immobiari”, ha assegurat el conseller de finances, Jordi Areny. L’endeutament previst a final d’exercici és d’11 milions d’euros, un milió menys que a tancament del 2019. Pel que fa a l’operació d’emissió de preferents, es preveu una recompra d’1.461.500 euros, per la qual quedarien per recomprar 8,7 milions dels 19 inicials.

Es preveu invertir cinc milions d'euros a l'estació de Vallnord Pal-Arinsal

En la mateixa sessió, donant compliment a la llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, també s’ha aprovat el marc pressupostari 2020-2023. El marc compleix els objectius d’endeutament i despesa. Un dels punts més destacats és la previsió d’inversió de 5 milions d’euros a l’estació de Vallnord Pal-Arinsal. Areny ha puntualitzat que de moment només hi ha la previsió dinerària i que s’ha de treballar el projecte amb l’estació.

El ple del Consell també ha donat llum verda a la proposta de despesa de les obres d’enderroc de l’annex al poliesportiu de l’Aldosa, uns treballs que s’han portat a terme dins el termini previst. Olga Molné ha agraït l'eficàcia per executar els esmentats treballs que no han dificultat el funcionament de l'escola que hi ha al costat.

 

Comentaris

Trending