El comú de la Massana anul·la les sancions imposades des del dia 1 d'octubre en zona blava

Les queixes veïnals van portar la corporació a revisar els procediments i a detectar un error tècnic que feia que es cobrés molt més d’allò que realment s’havia aprovat

-
-
El comú de la Massana ha procedit a anul·lar totes les sancions imposades per infraccions a la zona blava des del dia 1 d’aquest mes, quan va passar a ser vigent la nova ordinació reguladora de les tarifes de les infraccions. Les queixes veïnals davant el que consideraven un “afany recaptatori” ja fos “del comú o de la concessionària” de l’espai públic van portar els responsables comunals a revisar els procediments i a detectar un error tècnic que feia que es cobrés molt més del que realment s’havia aprovat en el cas d’aquells que no havien posat tiquet i se’ls enxampava.

Davant l’error comunal -un malentès entre els serveis jurídics i els programadors dels dispositius que porten els agents per fixar les multes-, la corporació massanenca ha procedit a anul·lar totes les sancions i, en el cas que s’hagin cobrat alguns diners, es tornaran. Aquest mateix divendres a la tarda es procedirà, via BOPA, a publicar un edicte que reculli la refosa correcta de l’ordinació i eviti els dubtes que hagués pogut plantejar l’anterior edicte. “És un error del comú i ningú no pagarà”, han explicat les fonts comunals que han assegurat, però, que en quatre dies les infraccions imposades no han arribat a deu.

Així, qui sobrepassi el temps que estableix el tiquet haurà d’abonar una sanció de 25 euros que es pot anul·lar pagant onze euros quan es detecti l’anomalia. En el cas de no posar tiquet, la sanció és de 40 euros i no de 60 tal i com s’ha vingut aplicant aquests darrers dies. Aquesta quantitat correspon als estacionaments indeguts que van molt més enllà de l’absència del tiquet. Per exemple, estacionar damunt la voravia o fer-ho envaint un pas per a vianants, per posar dos exemples.

D’altra banda, les fonts comunals consultades han tret ferro a la ‘pressió’ dels agents de circulació sobre la zona blava. I han explicat que l’únic que persegueixen és facilitar la rotació dels vehicles que estan estacionats. A més, han explicat que l’import de les sancions no van a la concessionària (GAVSA) si no que són taxes que s’apunten a les arques comunals. La concessionària de la zona blava l’únic que percep és la recaptació que es diposita als parquímetres. El comú recorda, a més, que hi ha una gran varietat de modalitats d’estacionament per poder facilitar la rotació i els moviments de tots els conductors per la parròquia.

Etiquetes

-

Relacionat

Malestar veïnal a la Massana per l’increment "desmesurat" de les sancions a la zona blava

Comentaris (6)

Trending