El comú de Canillo paralitza la facturació d’impostos i taxes mentre duri la crisi

Només facturarà els serveis que presti i encara estudia fraccionar-ne el pagament alhora que avança subvencions a entitats i els abonaments a proveïdors

-
-
El comú de Canillo no facturarà impostos ni taxes mentre duri la crisi generada pel coronavirus. Tampoc no cobrarà els serveis que no presta i tornarà els diners que s’havien cobrat a l’avança. Alhora, i entre moltes altres decisions preses recentment, es transferiran amb celeritat les subvencions a les entitats perquè puguin pagar els salaris als treballadors de què disposen i s’avançaran els pagaments als proveïdors.

En un comunicat, la corporació canillenca manté que mentre estiguin en vidor les mesures contra el Covid-19 no s’iniciarà cap procediment per a realitzar la facturació de cap impost ni taxa. Dels serveis que presta el comú que resten tancats, també s’atura la facturació mensual, com l’escola bressol o l’esplai, i es retornarà la part proporcional de l’import corresponent als dies que no s’ha donat el servei del mes de març. 

Pels serveis que continuen oberts, com per exemple els pàrquings coberts, es continuarà facturant mensualment el servei dels abonaments. No obstant això, des del dia en que van entrar en vigor les mesures de confinament no es cobren els pàrquings exteriors ni l’aparcament en zona blava. En referència al servei de tràmits del comú, donat que continua obert, tots els tràmits que els ciutadans segueixen fent es continuaran cobrant. S’està analitzant les possibles mesures d’ajornament i fraccionament dels impostos que són competència seva.

Respecte els cursos en línia, com les classes d’anglès que abans de  l’inici del confiament eren presencials, no es cobraran mentre duri l’obligació de quedar-se a casa. En referència a les subvencions a clubs esportius, entitats culturals o associacions de pares, entre altres, es realitzaran les transferències de manera immediata, per tal de millorar la seva liquiditat i garantir que puguin realitzar el pagament de les nòmines del seus treballadors. Respecte els proveïdors propis del comú, es durà a terme el pagament per avançat de les factures rebudes per tal de garantir que les empreses tinguin liquiditat per afrontar les dificultats generades per la situació actual.

El comunicat acaba amb un agraïment del cònsol major, Francesc Camp, en nom de tot el comú, a l’esforç i dedicació que estant duent a terme tots els organismes públics i privats implicats en la gestió d’aquesta emergència sanitària i insisteix en recordar a la ciutadania la importància de quedar-se a casa com a mesura més efectiva per aconseguir superar aquesta pandèmia.

Comentaris

Trending