El comú de Canillo admet que està estudiant entrar a l’accionariat de Túnel d’Envalira

El cònsol major no dóna detalls de l’operació però reconeix que podria comportar beneficis turístics

-
-
El nou cònsol major de Canillo, Francesc Camp, ha admès aquest divendres que el comú podria entrar a l’accionariat de Túnel d’Envalira. En una sessió de consell de comú que fonamentalment havia de servir per aprovar les comissions a partir de les quals es distribueix la corporació, Camp ha acabat responent a una pregunta de la minoria derivada de la informació publicada per l’Altaveu. Camp ha reconegut que adquirir participacions de la concessionària de la infraestructura viària era una qüestió que la tenia sobre la taula l’anterior corporació.

El cònsol canillenc no ha donat cap detall sobre l’eventual operació. i sols ha donat a entendre que el fet que el comú entrés a l’accionariat de Túnel d’Envalira podria comportar beneficis turístics per a la parròquia, sense que hagi aclarit ni què ni quins. Tampoc no ha explicat quin cost podria tenir l’operació ni quina participació podria adquirir el comú. Però fins fa pocs dies, la proposta que hi havia sobre la taula és que el comú de Canillo assumiria el 20% de l’accionariat. I tenint en compte que l’operació s’ha quantificat al tomb de 55 milions, suposaria que la corporació hagués de fer-se càrrec d’uns 11 milions, dels quals 3 els hauria de desemborsar en el mateix moment que subscrivís la compra-venda. 

L’operació la finança Crèdit Andorrà, aliat del comú canillenc a Ensisa, la societat que gestiona les pistes d’esquí de Soldeu i el Tarter. Per aquí podria anar part de l’interès de la corporació i també de l’entitat bancària. El comú comandat per Josep Mandicó havia pràcticament pres la decisió de tirar endavant l’adquisició de les accions, i si no hagués estat pel fet que el Govern va endarrerir l’aprovació de l’autorització per dur a terme el canvi d’accionariat a Túnel d’Envalira, probablement la subscripció ja s’hauria dut a terme.

Comentaris (11)

Trending