El comú d’Andorra la Vella aconsegueix una parcel·la de més de 1.600 m2 al Fener

Correspon al 15 % de la cessió de terreny destinat a equipaments públics

-
-

El comú d’Andorra la Vella disposarà d’una parcel·la de més de 1.600 metres quadrats al centre de la capital amb motiu de la urbanització de l’aparcament del Fener 2. A la sessió també s’ha aprovat la liquidació del pressupost del segon trimestre d’aquest any.

El consell de comú d’Andorra la Vella ha acordat, aquest dijous, l’aprovació definitiva del pla parcial de la unitat d’actuació de sòl urbà no consolidat (PP-NC-13) del Fener, del Pla d’Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) de la capital, que permetrà la urbanització de la zona. La corporació disposarà d’una nova parcel·la, que correspon, aproximadament, a dues terceres parts de l’actual aparcament del Fener, que deixarà d’existir. 

La parcel·la correspon al 15% de cessió obligatòria de terreny en aplicació de la Llei General del Territori i Urbanisme. “Penso que és un dia important perquè hem aconseguit un terreny en un lloc molt cèntric”, ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol que encara no ha decidit quina serà el destí de la parcel·la. "De moment l'hem d'escripturar al notari i després ja veurem".

De tota manera ha avançat que "serà una decisió que haurà de prendre la propera corporació", i ha reconegut que ´"és un terreny que permet fer moltes coses”. La consellera del PS I Dolors Carmona ha opinat que es podria “demanar al ciutadà quin és el servei o infraestructura” que seria necessari per a la parròquia en aquell indret. El conseller de Cd’I Liberals Jordi Minguillón creu que s'hi podrien “fer moltes coses” com un aparcament “soterrat de vàries places” que podria “sortir gratis per al comú” gràcies a aquesta cessió. Minguillón ha valorat el terreny en uns set o vuit milions d'euros.

Aquesta parcel·la de l'aparcament del Fener 2 s’afegeix a altres que han passat a formar part del patrimoni del comú com el terreny de 2.500 metres quadrats davant del Govern, i un altre de quasi 1.000 metres quadrats al carrer Mestre Xavier Plana a la zona de Ciutat de Valls.

D'altra banda, el comú també ha decidit convocar un concurs nacional per adjudicar el subministrament i la programació de 30 projectors LED rotatius per instal·lar als fanals de la zona de Bonaventura Riberaygua.

Un milió de superávit al primer semestre

A la sessió de comú també s’ha fet la liquidació del pressupost del segon trimestre del 2019. S’ha tancat amb un superávit superior al milió d’euros. Dolors Carmona ha preguntat sobre el possible endeutament a final d’any i Marsol ha dit que es tancarà com a molt amb un dèficit d’un milió d’euros però la previsió és que sigui de zero.

El superàvit està motivat per l’increment del volum d’impostos i taxes derivats de la construcció de nous edificis a la parròquia, com els drets de construcció i les llicències urbanístiques. A data 30 de juny, el comú  ja ha superat la xifra pressupostada de 12,3 milions d’euros en concepte d’ingressos per impostos directes, que ha estat de 12,4 milions.

L’endeutament del comú es redueix dels 42,21 milions de l’inici del mandat a l’any 2015  fins el 32,29 milions del 2019.

 

         

Comentaris

Trending