El comú assegura que els informes tècnics sobre els Serradells descarten danys estructurals

S’hauran de reforçar almenys tres pilars però no caldrà enderrocar-ne cap perquè les anàlisis dels experts han arribat a la conclusió que no hi ha cap biga afectada de manera prou contundent

-
-
El comú d’Andorra la Vella ja disposa dels informes especialitzats sobre l’estructura del centre esportiu dels Serradells elaborats pels tècnics després de l’incendi que es va declarar a l’edifici el passat 22 de novembre. Les anàlisis especialitzades a l’edifici confirmen que no hi ha cap biga afectada pel foc i que no serà necessari enderrocar cap pilar. Els resultats positius permetran accelerar el procés de reconstrucció de la piscina olímpica i iniciar les obres al setembre. 

Els estudis, segons un comunicat de la corporació de la capital, conclouen que l’equipament esportiu no ha patit danys estructurals i que no hi ha cap biga afectada que obligui a enderrocar cap pilar. No obstant això, sí que es reforçaran almenys tres pilars com a mesura de seguretat recomanada pels experts amb l’objectiu de millorar-ne l’efectivitat. Les conclusions de l’informe permetran accelerar el procés de reconstrucció de la piscina olímpica, fortament malmesa per les flames, i que actualment es manté aïllada i tancada al públic. 

Es preveu, doncs, disposar del projecte per refer l’equipament a final d’aquest mes d’abril. Les primeres estimacions situen l’inici de les obres al setembre. L’edifici del centre esportiu dels Serradells, tant la zona esportiva com l’escola bressol, va recuperar l’activitat el 21 de febrer després de 90 dies de tancament derivat de l’incendi. 

L’entrada a l’edifici s’ha de fer exclusivament per la zona de l’aparcament, on s’ha habilitat un túnel provisional per permetre l’accés amb seguretat, ja que la plaça Pierre de Coubertain i la rampa que connecta el pàrquing amb la plaça es manté, de moment, anul·lat. Únicament poden accedir al centre a través de la plaça les persones que vagin a peu pel Rec de l’Obac.

Comentaris

Trending