El Col·legi dels Pirineus podria assumir el cost de l’enderroc de l’annex del pavelló a canvi d’allargar el lloguer

El comú pagarà d’entrada les obres de deconstrucció de l’edifici adjunt al poliesportiu de l’Aldosa a través d’un crèdit extraordinari de 670.000 euros

-
-
El Col·legi dels Pirineus, actualment denominat Àgora Internacional School, allargarà vint anys el contracte de lloguer del poliesportiu de l’Aldosa de la Massana si finalment assumeix el cost de l’enderroc de l’edifici annex al pavelló. El comú massanenc ha aprovat aquest dimecres el crèdit extraordinari per fer front a les obres, que tindran un cost de 670.000 euros. L’annex en qüestió fa quinze anys que està en desús i pateix deficiències estructurals d’impossible solució.

El crèdit extraordinari acordat ratifica l’avenç de fons per fer front a les despeses derivades de les obres d’enderroc de l’edifici annex del poliesportiu de l’Aldosa. L’import del crèdit es finançarà a través de tresoreria i de la partida d’ingressos, per la qual cosa no generarà deute. El pavelló i l’annex es van construir pels Jocs dels Petits Estats del 1991. Passat l’esdeveniment, el Govern va cedir les instal·lacions de forma gratuïta al comú de la Massana, que s’ha fet càrrec des de llavors del seu manteniment i reparacions, ja que presentava dèficits estructurals. A través d’un concurs, es va llogar el pavelló a l’empresa Col·legi dels Pirineus, actualment, Àgora Internacional. 

L’edifici annex no forma part de l’escola i que fa més de quinze anys que es troba en desús degut a què l’estructura es troba deteriorada, sense cap més opció que l’enderrocament. Per això, tal com ha explicat el cònsol major, David Baró, durant la sessió de consell de comú d’aquest dimecres, quan s’ha disposat de la partida, s’ha decidit portar a terme l’enderroc, que permetrà disposar d’un terreny lliure per destinar a un altre ús.

Tot i que el cost de les obres l’assumirà el comú com a propietari de l’immoble, el cònsol ha recordat que es va signar una addenda al contracte amb el centre escolar, que estipulava que si l’escola assumia el cost de l’enderroc de l’edifici, el contracte de lloguer es podria allargar en vint anys. Per tant, si ens els pròxims anys l’escola decideix assumir aquest import, el comú recuperarà aquesta quantitat i, a canvi, prolongarà el contracte al centre.

A hores d’ara s’estan fent els treballs preparatoris i es preveu que durant els mesos de gener i febrer es porti a terme la desconstrucció per fases, segons el projecte d’enginyeria. La part més important es reservarà per les vacances de Carnaval, per tal d’evitar al màxim les molèsties als usuaris del centre escolar. De fet, la planificació dels treballs s’està portant a terme conjuntament amb la direcció del col·legi.

 

Comentaris (5)

Trending