El Col·legi d’Advocats es desmarca del possible retorn de les sancions al Codi de procediment civil

L’ens va ser el principal defensor de la supressió de les multes que al seu dia es preveien per als lletrats i ara un sector del col·lectiu tem que s’hi tornaran a incloure

El Col·legi d\'Advocats \'es blinda\': cap certificat d\'aptitud aprovat i un màster en Dret andorrà a pas de tortuga
El Col·legi d\'Advocats \'es blinda\': cap certificat d\'aptitud aprovat i un màster en Dret andorrà a pas de tortuga
Si es pot mantenir sense sancions per als advocats el Codi de procediment civil, millor que millor. Aquesta és la posició del col·lectiu professional que aglutina els professionals del Dret, que s’ha desmarcat totalment de qualsevol eventual retorn de les multes als lletrats. Una part dels advocats temen, o més que témer, consideren, que l’afer de les recusacions i altres posicions mantingudes per professionals en la defensa dels drets dels seus clients porti a una revisió de la legislació per intentar tornar a incloure quelcom que es va aconseguir suprimir.

I és que, segons han assegurat diverses fonts i hauria deixat clar la degana del col·legi, Sophie Bellocq, en alguns fòrums de recent celebració, la tasca de l'organisme és defensar l'exercici plenament lliure de l'advocacia i no hi ha cap intenció d'instar la incorporació d'aquest mesura sancionadora. I en aquest sentit, hauria recordat que va ser la intermediació del col·legi el que hauria aconseguit que se suprimissin les sancions que es preveien. Fins al punt, han recordat les fonts consultades, que en l’articulat del text, del Codi de procediment civil, hi ha una part del text que parla d’unes sancions que després, en la resta de l’articulat, no apareixen perquè es van eliminar.

I la voluntat del col·legi seria que es mantingui tal i com està. També és clar, però, que hi ha una part significativa del col·lectiu que tem que les pressions exercides, per exemple, des del Consell Superior de la Justícia (CSJ) vist el bloqueig que sofreixen algunes instàncies judicials arran de les múltiples recusacions promogudes els darrers temps, pugui acabar derivant en una modificació legislativa. Això, però, només podria passar si el Govern promogués els canvis i, amb posterioritat, la cambra parlamentària avalés les modificacions. Difícilment això passarà a les altures de legislatura en què ens trobem. Impossible.

Comentaris

Trending