El cirurgià gallec David Roca assumeix la direcció del servei de traumatologia de l’hospital

El metge, procedent de la Teknon i amb lligams amb els impulsors de la clínica privada que es munta a Fiter Rossell, té la complexa missió de posar ordre a un departament que torna a anar coix

-
-
Com es preveia però no era del tot segur, la darrera incorporació del departament de traumatologia i cirurgia ortopèdica de l’hospital, el metge gallec David Roca, assumirà la direcció del servei. De fet, ja exerceix de cap després d’incorporar-se formalment al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) el primer dia hàbil d’aquest mes de març. Roca s’ha incorporat amb bon peu a la institució però té una missió gens fàcil: la de reorganitzar un servei que proporcionalment al país i a la institució que l’ha fitxat du a terme un munt de feina, bona part d’ella a l’hivern i relacionada amb accidents d’esquí.

Roca és especialista, entre d’altres i sobretot, en lesions derivades de la pràctica de l’esport. I és per aquest motiu, en gran part, pel que ha aterrat al Principat. Es vulgui o no es vulgui, arriba en certa manera del bracet d’un altre traumatòleg de nivell com el català Aleix Vidal, que està muntant una clínica privada a Fiter i Rossell dedicada exclusivament a la traumatologia esportiva. Aquest centre podrà oferir, segurament de manera convencionada amb la CASS, tractaments pels quals fins ara els pacients cal que siguin enviats a l’estranger.

David Roca, que ha superat més enllà de l’edicte per la seva contractació com a assalariat del servei també el concurs de cap de servei, haurà de fer en certa manera d’enllaç entre l’hospital i aquest centre privat, que es nodrirà de professionals amb els quals el nou responsable de cirurgia i traumatologia del SAAS ja ha treballat, especialment a la clínica Teknon, de la qual procedeix, o en el centre que té l’esmentat Vidal a Beret, per exemple.

El servei de traumatologia continua anant coix. Hi ha hagut algun fitxatge com el de Roca. Però és ben sabut que hi han hagut baixes com la d’Ignacio Torrero. A més, segons fonts hospitalàries, el fins al novembre cap de servei, el cirurgià Josep Maria Muñoz, que va superar l’edicte per esdevenir traumatòleg del servei per compte propi, farà menys hores de les inicialment previstes atès que s’incorporarà i prestarà servei, també, per la societat Althaia, que és la responsable dels serveis hospitalaris de Manresa. Juntament amb Muñoz, també marxaria a la capital del Bages un altre especialista en traumatologia que fins ara operava al Principat, el doctor Pedro Luis Esteban.

-

Relacionat

Col·lapse traumatològic
-

Relacionat

El fins ara cap de traumatologia de l’hospital continuarà a l’equip com a facultatiu per compte propi
El traumatòleg i cirurgià ortopèdic David Roca.

Relacionat

Un expert en fractures i lesions esportives de la Teknon s’incorpora a l’equip de traumatòlegs de l’hospital

Comentaris (2)

Trending