El fins ara cap de traumatologia de l’hospital continuarà a l’equip com a facultatiu per compte propi

Josep Maria Muñoz ocuparà la plaça que deixa vacant Ignacio Torrero i en les properes setmanes s’hauria d’aclarir qui assumeix la coordinació del servei

-
-
El fins fa unes setmanes cap del servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell Josep Maria Muñoz es mantindrà entre els membres de l’equip de traumatòlegs del centre sanitari. Muñoz, que s’ha presentat als dos darrers concursos convocats pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), ocuparà finalment la plaça que deixa lliure a partir de l’1 de gener Ignacio Torrero, a qui és possible que el SAAS comuniqui en els pocs dies que queda d’any un acomiadament causal.

Muñoz va ser ‘fitxat’ del Trueta gironí fa una mica més de cinc anys i l’equip encapçalat llavors per Lluís Burgués li va signar un contracte fora de tota mida per la política retributiva i contractual que pretén aplicar actualment el SAAS. El traumatòleg arribava al Principat amb un notable currículum i l’encàrrec de redreçar el servei com a cap. A mitjan novembre finalitzava el seu contracte i la direcció hospitalària actualment liderada per Josep Maria Piqué li va comunicar que no tenia intenció de renovar-lo.

Inicialment es pensava que Josep Maria Muñoz tornaria a Girona però, per qüestions familiars, va decidir presentar-se, primer, a la plaça de traumatòleg assalariat que el SAAS va convocar per ‘omplir’ la vacant que deixava el propi Muñoz. Posteriorment, es va presentar a l’edicte convocat per cobrir el lloc de treball que deixa Torrero. Finalment, serà aquesta posició la que ocuparà Muñoz: traumatòleg per compte propi. És a dir, cobrarà en funció de la feina que faci.

Amb el manteniment de Muñoz i la incorporació a l’equip del gallec David Roca, procedent de l’hospital Clínic barceloní, es donarà ara per ara per tancat el grup de professionals de traumatologia que prestaran servei a l’hospital. A partir d’ara s’iniciarà un procés, que les fonts consultades no han pogut indicar quan finalitzarà, per determinar qui assumeix el lideratge o com a mínim la coordinació de l’equip.

L’arribada de Roca, membre del prestigiós traumatòleg esportiu Aleix Vidal, que està muntant una clínica privada a l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes, ha posat a l’expectativa diferents dels professionals de l’equip ja existent al Principat. Alguns dels traumatòlegs guaiten amb cert recel aquesta incorporació. No obstant això, estan a l’espera de com acaba la reorganització d’un dels serveis que més feina té al país però, també, d’una de les àrees que més activitat acaba derivant a l’estranger.

Comentaris (1)

Trending