El Cirque du Soleil s'ajorna per la crisi del coronavirus

La companyia canadenca i Andorra Turisme han acordat posposar-lo fins a l'any vinent, ja que amb l'emergència sanitària no hi havia recursos humans per poder realitzar l'espectacle

-
-
El Cirque du Soleil no vindrà a Andorra el proper estiu. Andorra Turisme ha informat que l'edició prevista per al juliol no es podrà celebrar, ja que la companyia canadenca els ha manifestat que "amb les condicions actuals no compta amb els recursos humans necessaris per oferir un espectacle amb garanties". Per tant, s'ha acordat posposar l'espectacle i les dues edicions pactades tindrien lloc l'estiu del 2021 i el 2022. A banda, la societat també planteja canviar l'estratègia de comunicació de cara als mesos estivals, centrant-se als mercats de proximitat: Espanya i França.

Des del Govern fa dies es va indicar que la voluntat era esperar esdeveniments abans de decidir què es feia amb l'edició del show. S'entenia que podria ser, si era factible la seva celebració, una palanca per a la reactivació del sector turístic, en particular, i de l’economia en genera un cop superada l’emergència sanitària. Però, finalment, ha estat la mateixa companyia canadenca qui ha posat sobre la taula la necessitat de suspensió i precipitant la decisió.

En concret, des del Cirque du Soleil es va comunicar a Andorra Turisme que les condicions actuals, amb l'esclat de la crisi del coronavirus a la gran majoria de països, no els permet disposar dels artistes necessaris per poder tirar endavant l'espectacle. Per exemple, no es podia garantir els assajos i, per tant, tant la qualitat dels números del show com la seguretat dels mateixos. Tampoc hi havia temps material per fer els ajustos escènics, com ara vestuaris, enregistraments i adaptacions musicals, proves de llum o creació dels decorats.

Vista la situació, i que aquesta difícilment es corregirà a temps, totes dues parts han acordat l’ajornament de l’espectacle que havia de ser un dels punts forts de l’oferta turística del Principat pel mes de juliol. L’acord amb Cirque du Soleil, que era per dos estius més, es manté, però es farà efectiu amb espectacles pel 2021 i el 2022. Es vol “aprofitar la feina realitzada fins ara amb l’objectiu d’enllestir-la i avançar les dates de comunicació a partir ja de la temporada d’hivern”.

El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha explicat que “hem aguantat fins al darrer moment”, però que ja ha quedat clara la impossibilitat de tirar endavant la nova edició de l’espectacle. “Ells també han deixat de funcionar. Tot just mantenien la gent que treballava en el nostre show, però ara Canadà també obliga a confinar-se i amb teletreball no es pot preparar”, indica el dirigent, que admet que “ens fa mal”. Tot i això, considera que “era millor fer-ho ara”, ja que “tenim marge de cara a l’estiu”.

Ara bé, és conscient que trobar una proposta alternativa no serà gent senzill. “En situació normal ja seria impossible i ara encara més difícil perquè honestament, no existeix”, ha comentat Budzaku que, però, remarca que, fins a mitjans de maig, analitzaran les opcions que hi hagi amb la previsió de rebre turistes, si la situació ho permet, a partir del 15 de juny.

Des d’Andorra Turisme ja s’havia fet inversions comptant amb la ja tradicional cita del Cirque du Soleil a l’estiu. La voluntat és que la despesa realitzada “serveixi per a l’any vinent”. Per això, s’està acabant de negociar amb la companyia, tot i que el gerent de la societat s’ha mostrat optimista.

Més enllà del Cirque du Soleil, Andorra Turisme també replantejarà tota l’estratègia turística que tenia prevista de cara a l’estiu a conseqüència de la crisi sanitària. En aquest sentit, s’ha de tenir present que es tracta d’una emergència que no només afecta Andorra sinó “tot el món i, en especial, els països als quals s’adrecen les accions de comunicació”. Per tant, s’han pres diferents decisions.

En primer lloc, no es farà cap campanya de comunicació fins, com a mínim, el 15 de maig. L’inici de la promoció se supeditarà a l’evolució de l’alerta sanitària, tant a Andorra com als mercats objectes de la campanya. Aquests, de fet, canviaran, perquè se centraran esforços als de proximitat de forma exclusiva. És a dir, Espanya i França, ja que s’entén que són aquests els més permeables a la comunicació i, sobretot, els que seran més rendibles. Per això, no es farà campanya a països on estava previst, com ara Regne Unit, Alemanya o Itàlia.

A més, a partir d’ara es vol treballar en “un missatge de comunicació adaptat a la situació actual”. Aquest tindrà l’objectiu de “captar l’interès del possible visitant d’una manera clara, empàtica i sempre amb un to  positiu”.

A banda, Andorra Turisme confia que la situació estigui normalitzada el 15 de maig. Llavors es proposa definir possibles accions de dinamització que ajudin a complementar l’oferta d’estiu.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending