El centre que ha de reeducar joves amb trastorns hauria d’entrar en servei el segon semestre del 2021

Ordenament Territorial adjudica a Pidasa les obres per remodelar l’antiga residència Solà d’Enclar per 2,7 milions d’euros, 300.000 euros menys de l’estimació inicial

-
-
El Centre de Reeducació Intensiva (CREI) d’infants i joves que situarà a l’antiga residència Solà d’Enclar hauria d’entrar en servei el segon semestre del 2021 si les obres de remodelació de l’esmentat edifici no s’allarguen més del previst. Ordenament Territorial ha adjudicat a Pidasa els treballs per 2,7 milions d’euros, que suposen una retallada de 300.000 euros respecte de l’estimació inicial del cost de la reforma.

L’immoble, que fa tant temps que està en desús que en algunes zones pateix una degradació molt important per les filtracions d’aigua, a banda que està en una zona de risc geològic, consta de sis plantes, encara que només se’n rehabilitaran quatre. En les altres dues hi han d’anar una dotzena de pisos socials que es construiran més endavant, en una segona fase. En global, l’edifici té 2.380 metres quadrats tot i que ara per ara se’n refaran uns 2.000.

El centre preveu tenir interns “menors d’edat, compreses entre els 12 i els 18 anys, que estaran sota la tutela de l’Administració per situacions i conductes diverses”. Allà rebran “un tractament educatiu, social i terapèutic per poder garantir la seva reinserció social”. Hi faran tallers i formacions així com teràpia grupal i individual i també es preveu que hi hagi un espai exterior on fer un hort i on es pugui tenir animals.

Els professionals d’afers socials i altres implicats en el projecte aniran elaborant “els programes d’acompanyament” en paral·lel a la realització de les obres amb la voluntat que una vegada hagin finalitzat els treballs pugui ja entrar en funcionament el CREI. La zona posterior de la residència que tradicionalment havia estat enjardinada s’ha descartat per a la seva utilització, justament, pel perill de caiguda de rocs que hi ha.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending