El CDR Andorra enllaça el camí dels drets humans en suport als presos polítics

El col·lectiu ha celebrat una nova assemblea per preparar més actuacions i organitzar-se per assistir a la gran manifestació de diumenge de la setmana que ve a Barcelona

Comentaris

-
-
El Comitè de Defensa de la República (CDR) a Andorra ha tornat a fer visible el seu suport a la causa independentista catalana al Principat tot dipositant llaços grocs en diversos punts vinculats al camí saludable dels drets humans. És una forma més, segons les fonts consultades, per solidaritzar-se amb la causa i fer suport a les veus que reclamen l’alliberament dels presos polítics catalans. L’acció s’ha publicitat després que els integrants de CDR recentment impulsat al país tornessin a dur a terme una assemblea.

Un dels dubtes és saber quantes hores aguantaran els llaços grocs en els llocs on s’han col·locat. Els que van posar-se a prop de la frontera hispano-andorrana o al passeig del Riu d’Andorra la Vella, inclòs en front del consolat honorari d’Alemanya van durar just unes poques hores. En el cas dels que hi havia a les baranes del passeig fluvial van acabar al riu llançats per les persones que els van tallar. En aquesta ocasió, els llaços s’han escampat tot seguint diversos trams del camí dels drets humans, en una acció que té molt de metafòric i simbòlic.

El CDR Andorra continua preparant iniciatives de baix calibre conscient com és del rebuig que general el moviment independentista i les seves reivindicacions en bona part de la societat andorrana. No obstant, l’assemblea del col·lectiu estaria pensant noves actuacions de fàcil execució que s’haurien d’anar visualitzant els propers dies. L’organització, que està fent els passos necessaris per afegir-se a la divisió internacional dels CDR que s’han estructurat al conjunt de Catalunya, és format per un nucli de persones més aviat petit. I té com a missió principal durant la setmana vinent mobilitzar tanta gent del Principat com sigui possible per assistir a la manifestació que s’està organitzant per al diumenge 15 d’abril.

La concentració promoguda per la nova plataforma Espai Democràcia i Convivència es preveu multitudinària i té el Passeig de Gràcia de Barcelona com a epicentre. La marxa, que pretén ser un front comú “contra la repressió”, s’hauria d’iniciar a les 11 del matí de diumenge de la setmana vinent. En la plataforma convocant s’hi integren des dels sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT) a Catalunya fins a Òmnium o l’Associació Nacional de Catalunya (ANC). Justament, els darrers dies el CDR d’Andorra hauria contactat amb la delegació andorrana d’ANC tot comprovant el que seria pràcticament la seva absoluta inactivitat.

Etiquetes

Comentaris

Trending