El CDR Andorra convoca una concentració aquest tarda davant l’ambaixada espanyola “contra la repressió”

El primer acte públic més enllà de la col·locació de llaços grocs, que s’hauria de fer a les 8 del vespre, és una resposta a la detenció d’una de les promotores dels talls a l’autopista AP7

-
-
El Comitè de Defensa de la República (CDR) a Andorra ha convocat per aquesta tarda una concentració davant l’ambaixada espanyola al Principat en contra de la “repressió”. Serà, de fer-se, el primer acte públic d’aquest col·lectiu després de constituir-se. L’acció arriba després que s’hagi detingut i acusat de rebel·lió i terrorisme membres de CDR’s que van participar en el tall de l’autopista AP-7 i l’enlairament de barreres.

CDR Andorra ha fet pública la convocatòria a través de les xarxes socials, canal habitual tant del col·lectiu al Principat com de tots els seus ‘germans’. En principi, la cita es fa a les 8 de la tarda. La concentració arriba just després que el CDR fes públic pel mateix conducte el seu manifest fundacional, que és gairebé fil per randa el missatge que duen a terme els CDR a l’exterior.

Fins ara, i després de dues assemblees, els promotors del col·lectiu havien fet visible la seva formació a través de la col·locació de llaços grocs a diversos punts del Principat. Llaços en suport i reclamació de l’alliberament dels presos polítics catalans que han durat poques hores. El cap de setmana es va enllaçar una part del camí sostenible dels drets humans i també es va col·locar un llaç més gran del que fins llavors era habitual damunt la boca sud del túnel del Pont Pla.

La guàrdia civil ha detingut aquest matí com a mínim una membre dels CDR pels talls de carretera de Setmana Santa. Els agents l'han detingut com a presumpta responsable de la coordinació dels talls de carretera i aixecament de barreres als peatges a l’AP7. La noia és de Viladecans, on els agents també estan fent escorcolls. Els agents també han escorcollat un pis a Esplugues de Llobregat, on hi viu un altre membre dels CDR. 

Des de les organitzacions independentistes es considera aquesta acció del tot fora de lloc. L’actuació judicial la coordina un jutjat de l’Audiència nacional espanyola i està impulsada per la fiscalia, que considera l’acció duta a terme pels CDR com de rebel·lió i terrorisme. L’operació està en marxa i no es descarten noves detencions.

Comentaris

Trending