El Bac es farà per primer cop a la història sense exàmens i en avaluació continuada

El ministre d'Educació francès, Jean-Michel Blanquer ha anunciat en una mesura que no es va dur a terme ni durant el maig del 1968

El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella
El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella
El darrer any del Bac abans de la nova etapa serà històric. El ministre d'Educació Nacional, Jean-Michel Blanquer ha declarat aquest divendres que no es compleixen les condicions per a dur a terme els exàmens amb normalitat i per aquest motiu s'ha decidit fer-lo en avaluació continuada. Es tracta d'una opció inèdita que no és va fer ni durant les revoltes del maig del 1968 perquè aleshores els estudiants van haver de passar una prova oral.

Aquest any han de passar el darrer Bac abans de la reforma, 2,1 milions d'estudiants entre els quals s'inclouen els del Lycée Comte de Foix d'Andorra la Vella. El ministeri d'Educació francès va estudiar una alternativa mixta entre exàmens escrits i avaluació continuada que s'ha acaba descartant.

Les notes obtingudes durant el confinament no es comptabilitzaran. Es mantenen els jurats per examinar els 'livrets scolaires' dels alumnes. Els candidats que tinguin entre 8 i 10 (el sistema francès nota sobre 20) podran passar els orals de recuperació en les condicions habituals, ha dit Jean-Michel Blanquer. Pels candidats que tinguin menys de 8, tindrà lloc una sessió de proves escrites el mes de setembre perquè puguin tenir una segona oportunitat.

El ministre d'Educació ha anunciat també que no es descarta fer classes fins al 4 de juliol. Les notes de francès de l'oral del Bac dels alumnes de primer es conserven. En el cas de les proves escrites de francès, en el cas que no s'hagin pogut fer ja, s'agafarà la mitjana anual de l'alumne. Els alumnes de BEP, BTS i CAP també seran examinats en avaluació continuada.

 

Comentaris

Trending