El SEP satisfet que quedi regulat l’ús de símbols religiosos per evitar nous casos “dramàtics”

Gran part dels professionals consideren que "l'escola és laica", mentre que un grup més minoritari es va mostrar en contra per no limitar "les llibertats"

Una imatge del recinte que acull l'escola francesa de primera ensenyança d'Encamp.
Una imatge del recinte que acull l'escola francesa de primera ensenyança d'Encamp. G. P.

L'aprovació de la modificació de la llei d'educació ha donat certa seguretat al col·lectiu de professors del sistema educatiu andorrà, ja que tenen definit l'ús dels elements religiosos. En aquest sentit, gran part d'ells es mostren d'acord sobre aquesta prohibició, tot i que alguns d'ells no hi han acabat d'estar d'acord per no incidir en la llibertat dels infants.

El Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) està totalment d’acord amb la modificació de la llei d'educació, aprovada aquest dijous en el Consell General, que prohibeix el vel i altres símbols religiosos ostentosos a l’escola andorrana. De fet, la seva presidenta, Marisa Santos, ha celebrat que les coses quedin clares i es pugui evitar “una situació tan dramàtica” com la que s’ha viscut amb la nena del vel i el seu germà bessó.  A partir d’ara, en estar inclòs en un text legislatiu, “ja no serà una qüestió de centres o de règims interns” i, per tant, ja traspassaria a un altre nivell com és el de la justícia i “nosaltres no podrem intervenir” en el conflicte.

Les ministres Riva, Vilarrubla i el nou ministre de Salut, Albert Font a la sessió del Consell General d'aquest dijous.

Relacionat

El Consell General aprova per assentiment la prohibició dels símbols religiosos a l’escola

De fet, la decisió de prohibir els elements religiosos s’ha pres amb el vistiplau del gremi. En aquest sentit, Santos ha recalcat que la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va demanar l’opinió del col·lectiu abans que entrés a tràmit parlamentari i on va quedar palès que la majoria dels professionals considera que “l’escola ha de ser laica” sense que hi hagi “ostentació ni manifestació religiosa”. Tot i això, també ha reconegut que un altre grup “es van pronunciar en contra” perquè volien que “es donés opció a l’alumnat a escollir cadascú”.

La prohibició només afecta a l'escola andorrana, però per Santos això no perjudicarà el sistema perquè, com ha recordat, "el francès i l'espanyol també són laics" i després hi ha les escoles congregacionals. A més, ha posat en relleu que "tota família pot triar el sistema educatiu" en funció dels seus valors i creences.

La polèmica també s'ha treballat amb els alumnes, com ha confirmat Santos, que ha concretat que "són molt més tolerants que no pas els adults o els polítics".

 

Etiquetes

Comentaris

Trending