El Consell General aprova per assentiment la prohibició dels símbols religiosos a l’escola

Els consellers també donen suport al Procediment Contenciós Administratiu, i a la ratificació del Conveni europeu per a la protecció dels animals de companyia

Comentaris

Les ministres Riva, Vilarrubla i el nou ministre de Salut, Albert Font a la sessió del Consell General d'aquest dijous.
Les ministres Riva, Vilarrubla i el nou ministre de Salut, Albert Font a la sessió del Consell General d'aquest dijous. DEMÒCRATES

El Consell General ha aprovat aquest dijous per assentiment la modificació de la llei d'educació que prohibeix el vel i altres símbols religiosos ostentosos a l’escola andorrana. La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla ha destacat la col·laboració de tots els grups parlamentaris en el treball legislatiu. Considera que s'ha de garantir la imparcialitat i amb igualtat de condicions i per això, diu cal regular l'ús dels símbols religiosos ostentosos. La llei inclou la prohibició del vel arran de l'afer de l'alumna de 14 anys que volia accedir primer al Lycée i després a l'escola andorrana.

Vilarrubla ha destacat que "la societat andorrana sempre ha volgut proporcionar la millor educació a les noves generacions, per un país on totes les persones que hi viuen puguin desenvolupar lliurement la seva personalitat i formar-se com a ciutadans". La consellera socialdemòcrata Judith Salazar ha reconegut que la llei havia generat molt debat a les files socialdemòcrates. "La nostra postura ideològica és laica però en l'àmbit públic hem de ser molt curosos perquè la religió no sigui un motiu de discriminació". 

La consellera socialdemòcrata ha manifestat que el seu grup parlamentari va demanar una alternativa a les classes de religió i ha celebrat el consens i el bon clima de treball. "Estem satisfets perquè això fa que les polítiques siguin equilibrades i per al bé de la ciutadania", ha afegit. Per Josep Pintat (Terceravia), "des de l'inici vam fer les nostres aportacions, des del vessant jurídic i el polític, El text ha millorat. Per nosaltres és clau vetllar perquè l'educació s'emmarqui un el context on la diversitat sigui un element enriquidor". Pel que fa al grup demòcrata, el seu president Carles Enseñat ha assegurat que "la llei garanteix equitat i igualtat entre tots els alumnes del sistema andorrà prohibint l'ús ostensible de símbols religiosos que, pel fet d'haver nascut home o dona, dins d'una confessió o altra, poden suggerir que unes persones tinguin obligacions afegides".

Durant la sessió s'ha aprovat la cessió per unanimitat, amb caràcter gratuït, indefinit i a precari de l’ús d’un terreny del Govern, a favor del comú de Sant Julià de Lòria, per a ser utilitzat com a accés a la nova deixalleria comunal. El terreny té 35 metres quadrats i facilitarà les maniobres dels vehicles. Tambe s'han aprovat el Procediment Contenciós Administratiu, i la ratificació del Conveni europeu per a la protecció dels animals de companyia.

El socialdemòcrata Pere López ha dit que el conveni arriba tard i que cal fer polítiques més valentes i ambicioses. Els consellers del PS han votat a favor però López  ha criticat  que només s'han pres mesures coercitives amb finalitat recaptatòria i ha indicat que el registre d’ADN caní o la taxa de tinença han de servir com a inversió en espais adaptats. La demòcrata Núria Rossell ha subratllat en la seva intervenció que hi ha 10.000 animals de companyia censats i "s'han de posar els mitjans per la qualitat de vida".

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending