El positiu per coronavirus d'un mestre deixa en quadre l’escola francesa de primària al Pas

Deu docents més han hagut d’aillar-se perquè van participar dilluns en una reunió de claustre amb el company afectat, però el centre podrà obrir gràcies a la incorporació de tres suplents que permeten tenir cinc docents disponibles

L'escola francesa del Pas de la Casa.
L'escola francesa del Pas de la Casa. Altaveu

El positiu per coronavirus d’un dels docents que havien de començar aquest dimecres a fer classes a l’escola francesa de primera ensenyança al Pas de la Casa ha posat en serioses dificultats el centre. A banda del mestre efectivament diagnosticat amb la Covid-19, deu més han hagut de quedar aïllats per ser contactes. El col·legi podrà obrir, de fet, gràcies a la presència de tres suplents que els permetrà tenir prou personal, almenys durant aquests primers dies de curs per fer un servei d'acollida.

Els docents del centre es van sotmetre dilluns a les proves diagnòstiques prèvies al retorn a les classes. I un d'ells va donar positiu. Tenia, doncs, coronavirus. A partir d’aquí, es va aplicar el protocol ja habitual: ell va quedar en quarantena i es va realitzar l’estudi per trobar amb qui havia pogut estar en contacte. I aquí està el problema.

Fa pocs dies, el mestre diagnosticat havia participat el mateix dilluns en una reunió amb deu professors més del centre. Prou temps plegats per considerar que el risc d’infecció existeix. Per tant, aquesta desena de docents són considerats contactes i, protocol en mà també s’han d’aïllar, a l’espera que noves proves dictaminin si també han agafat el coronavirus o no.

Així doncs, el personal docent del centre francès del Pas ha quedat seriosament reduït quan falten poques hores de l’obertura del curs. La situació s’ha pogut salvar gràcies al fet que es tenien preparats mestres suplents per poder cobrir les baixes que es puguin produir per culpa de la Covid-19. Tres d’ells permetran que hi hagi un total de cinc professors que puguin assumir les classes els primers dies, a l’espera que els resultats de les noves proves realitzades als contactes del docent diagnosticat puguin descartar que pateixin la malaltia i, per tant, es puguin reincorporar a l’escola.

Alguns familiars han assegurat haver rebut un correu electrònic en què se'ls informava que el curs lectiu no s'iniciarà fins al dia 16, quan acabi el període d'aïllament preventiu dels ara confinats. Però que per a totes aquelles famílies que no tinguin altra solució per als seus infants que portar-los a l'escola es garantia el servei d'acollida en horari lectiu amb el personal que s'ha pogut reclutar i que no havia estat en contacte amb el cas positiu.

Comentaris (1)

Trending