La planificació de l’esquí escolar causa malestar tant als pares com a les companyies de transport

El ministeri d’Educació no va tenir en compte, d’entrada, la capacitat de les empreses i el nombre de vehicles disponibles i, després, ha anul·lat setmanes senceres de l’activitat sense explicar-ne inicialment el motiu

Estudiants en una activitat d'esquí.
Estudiants en una activitat d'esquí. ARXIU

La planificació de l’esquí escolar d’aquest curs 2023 està causant més maldecaps del que, de ben segur, el propi ministeri d’Educació podia esperar. Però tant les companyies de transport de viatgers com els pares d’alumnes, ara mateix de segona ensenyança, estan realment esverats i indignats per la manera de procedir del departament liderat per Ester Vilarrubla.

En efecte, segons diverses fonts, en el moment de planificar l’esquí escolar, el ministeri no va tenir en compte la capacitat de les empreses, el nombre de vehicles que estarien disponibles, i va fer coincidir tots els cursos els mateixos dies. Les companyies s’hi van trobar i van haver d’advertir que no era assumible el que es plantejava. En aquest sentit, fonts empresarials han deixat clar que en cap moment es pot imputar el problema a les empreses.

Una imatge d'arxiu d'escolars de segona ensenyança esquiant.

Relacionat

La manca de xofers i d’autobusos pot alterar l’esquí escolar a segona ensenyança

D’altra banda, moltes famílies han fet sentir el seu malestar perquè a partir d’aquest divendres al migdia es van trobar missatges -correus electrònics en molts casos- de les respectives direccions dels centres -és el cas, per exemple, de l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp- on directament s’exposava que l’esquí escolar de la setmana que va del 23 al 27 de gener quedava anul·lada. Sense cap més explicació.

El ministeri es va veure obligat a altes hores de la tarda d’aquest divendres a fer un comunicat de premsa anunciant que els horaris de l’esquí escolar a secundària quedaven alterats per manca de busos que asseguressin el transport. I davant d’això les companyies responen que la manca de busos l’ha generat el propi ministeri i les famílies deixen clar que no es tracta d’una simple alteració sinó de l’anul·lació de setmanes senceres de l’activitat.

Comentaris (7)

Trending