Part dels docents s’oposen a fer obligatòria l’educació entre els 3 i els 18 anys

El Sindicat de l'Ensenyament Públic ha realitzat una enquesta entre els seus afiliats per saber l'opinió d'ampliar l'edat de l'ensenyament i consideren que cal ampliar l'oferta de formació professional a partir dels 16 anys

Alumnes i pares a les portes de l'escola de primera ensenyança d'Encamp.
Alumnes i pares a les portes de l'escola de primera ensenyança d'Encamp. G. P.

El Sindicat de l’Ensenyament Públic ha realitzat una enquesta entre els seus afiliats després que la ministra d’Educació en funcions, Ester Vilarrubla, anunciés el passat mes de gener al Consell General la voluntat d’instaurar l’educació obligatòria entre els 3 i els 18 anys durant la propera legislatura. Entre els motius per exposar la negativa, hi ha la dificultat que molts joves tenen per seguir la formació quan arriben als 16 anys.

Arran d’aquesta compareixença que va servir per presentar el Pla nacional d’infància i l’adolescència, el SEP va decidir fer una consulta entre els seus afiliats per saber l’opinió que tenien sobre la intenció de l’executiu d’ampliar l’escolarització obligatòria fins als 18 anys. Actualment, és entre els 6 i els 16 anys.

Fonts del sindicat han explicat que la consulta ha comptat amb una participació dels afiliats baixa, concretament del 15%. Dels resultats, se’n desprèn que el 95% estan en contra de l’ampliació als 18 anys. La majoria dels que han respost són personal que està a secundària, mentre que el 50% dels que estan a maternal s’oposen que l’obligatorietat de l’ensenyament sigui a partir dels 3.

Entre els motius que han esgrimit hi ha el fet que alguns dels alumnes quan arriben als 16 anys els costa seguir la formació i “caldria ampliar els cursos de formació professional perquè aquests joves tinguessin una sortida més professional que acadèmica”. Segons expliquen les fonts, en la reunió que van tenir des del SEP amb Vilarrubla, la titular de la cartera els va deixar clar que aquest canvi no s’implantaria justament fins que no s’hagi ampliat la xifra de formacions.

Un moment de la comissió legislativa d'Educació i d'Afers Socials.

Relacionat

Educació espera que la propera legislatura l’ensenyament sigui obligatori entre els 3 i els 18 anys

Segons va comentar la ministra el dia de la compareixença al Consell General, la intenció és fer-ho durant la propera legislatura i ja s’està treballant “per establir diferents models d’escolaritat”. Reconeixia, també, que no hi ha tants alumnes que deixin els estudis quan arriben als 16 anys.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending