Pares i alumnes de l’escola andorrana posen el crit al cel per l’acumulació d’exàmens en pocs dies

Lamenten que no hi hagi coordinació entre els diferents professors i això provoca, en alguns casos, fins a setze proves en una única setmana, fet que genera “ansietat” entre alguns estudiants

Un estudiant fent un exàmen.
Un estudiant fent un exàmen.

Que cal ser exigent amb els alumnes? Sí. Que han de fer exàmens per demostrar que estan aprenent? També. Però dins d’uns límits. Pares i alumnes del sistema andorrà posen el crit al cel amb la manca de coordinació a l’hora de posar proves als estudiants. Això fa que, a vegades, se’ls concentrin molts en pocs dies. O fins i tot massa en una sola jornada lectiva. En el cas d’algunes classes això s’ha complicat també amb els canvis de dates de les sortides per a l’esquí escolar.

“Jo pensava que el sistema andorrà era diferent; però al final és com els altres. Aprendre i et fan vomitar-ho tot en un examen”. Així s’expressa un dels alumnes de l’escola andorrana amb qui Altaveu s’ha posat en contacte. La queixa principal és el fet que cada professor posa els exàmens que considera convenient, però sense que hi hagi un calendari pactat amb la resta de docents. I això provoca, lamenten, moments de molt estrès i, fins i tot, “ansietat”.

Alguns explica que abans de Nadal els van coincidir “dues setmanes seguides de proves”. I això sense deixar de tenir cada dia també deures per fer a casa d’altres assignatures. “Teòricament, no podem tenir més de quatre cada jornada, però hi ha vegades que això no es respecta”, comenten els estudiants consultats.

Alumnat durant una sessió d'esquí escolar.

Relacionat

Malestar a segona ensenyança per la incertesa amb l’esquí escolar

La sensació, aquests dies, és d’estrès. “Hi ha moments que surts d’un i, sense temps per relaxar-te, has d’entrar a un altre”, lamenten. Els pares viuen aquesta situació amb preocupació. I, en alguns casos, amb indignació.

És el que succeeix amb alguns cursos de segona ensenyança. El fet d’haver suspès diverses jornades d’esquí escolar per culpa del temporal d’ara fa uns dies, ha complicat la planificació. I, a la vegada, hauria provocat que en tot just cinc dies d’estiu s’hagin acumulat per a alguns estudiants fins a 16 proves. I amb algun dia amb sis.

Alguns pares van expressar el seu descontentament per aquesta situació davant els responsables del centre educatiu. “És el que hi ha”, asseguren els progenitors que se’ls va arribar a dir.

La demanda és clara. No es considera cap problema que hi hagi exàmens. Entra dins el normal. El que sí es reclama és que hi hagi una major coordinació entre professors i que calendari de proves sigui més racional.

Comentaris (43)

Trending