Malestar a segona ensenyança per la incertesa amb l’esquí escolar

Tot i que a Encamp ja s’ha celebrat, a Ordino i a Santa Coloma s’ha hagut de retardar a causa de la manca d’autobusos i ha estat la tardança en la confirmació de la data el que ha generat descontent

Alumnat durant una sessió d'esquí escolar.
Alumnat durant una sessió d'esquí escolar. ARXIU

D’una manca d’autobusos per a l’esquí escolar fa dies que se’n parla. El que també ha fallat, després d’aquest problema, ha estat una solució ràpida. Els alumnes de Segona Ensenyança, menys el cas d’Encamp, han vist modificades les dates en què hauran de realitzar l’activitat. El malestar, però, ha estat perquè el dia exacte en el qual els alumnes podrien pujar a pistes ha trigat molt a confirmar-se, tot i que se sabia aproximadament quan seria.

Principalment, el malestar ha estat al centre d’Ordino, des d’on s’assenyala que es tenia una data, però cap confirmació per part del ministeri d’Educació. Així mateix, pel que fa a Encamp, el problema s’ha pogut solucionar, però també amb cert descontentament per part dels pares. A l’escola de Santa Coloma també s’ha hagut de retardar l’activitat. Tot ha girat, en principi, al voltant del mateix problema: la manca d’autobusos. Sense trasllat, era impossible fer l’esquí escolar. Per tant, i tot i que la situació s’hauria generat, aparentment, des de les companyies, ha estat la manca de rapidesa per part del ministeri el que no ha agradat als centres educatius.

Des del ministeri d’Educació s’explica que el calendari per a l’esquí escolar es presenta a les companyies amb més de dos mesos d’antelació. Malgrat això, quan s’han aproximat les dates s’ha constatat una manca d’efectius. Principalment, no tenir xofers que puguin conduir els vehicles que sí que es tenen. Per tant, s’ha hagut de buscar alternatives als dies que es tenien concertats amb els centres. A Encamp es va poder donar una solució ràpida. L’alumnat del centre va poder fer l’esquí escolar el passat 23 de gener i va poder traslladar-se amb el Funicamp.

Estudiants en una activitat d'esquí.

Relacionat

La planificació de l’esquí escolar causa malestar tant als pares com a les companyies de transport

Aquesta alternativa es va poder consensuar tant amb el centre com amb Grandvalira, que va cedir el Funicamp de forma gratuïta per als estudiants de segona ensenyança de la parròquia. Des del ministeri la valoració que se’n fa és positiva de la setmana de forma global. Malgrat això, no es té una perspectiva tan bona de les solucions des del centre d’Ordino. En aquest cas, s’ha tingut una incertesa que, des del ministeri, assenyalen que hauria acabat aquest dilluns, quan es preveia traslladar la decisió final. Es coneixia la data aproximada per poder fer l’esquí escolar, però no es tenia cap confirmació.

L’alumnat de segona ensenyança d’Ordino havia de realitzar l’esquí escolar el pròxim 27 de febrer. Al ministeri, però, ja ha arribat que serà impossible comptar amb autobusos per poder traslladar el jovent. El mateix ha passat en el cas de Santa Coloma, que tenia previsió per al 6 de març. Des d’Educació la decisió que s’ha pres és traslladar les dues activitats per al 27 de març, per diferents motius. El principal és que les companyies que s’encarreguen ja comptaran amb efectius i, a més, que les pistes es trobaran menys ocupades per turistes. “Sempre intentem deixar la temporada alta fora del calendari de l’esquí escolar”, asseguren des del ministeri, “i finals de març és perfecte en aquest sentit”.

 

Comentaris (2)

Trending