El nou director del Lycée tindrà com a prioritat la internacionalització del centre

S'impulsaria l'arribada d'estudiants estrangers per cursar els seus estudis a Andorra i permetria als francòfons estudiar a fons un altre idioma

El Lycée Comte de Foix.
El Lycée Comte de Foix. Altaveu

El canvi de direcció al Lycée Comte de Foix amb l'arribada d'Olivier Salvan implicarà també l'aposta del centre pel batxillerat internacional. Això suposarà que alumnes estrangers vinguin a Andorra per cursar els seus estudis. El batxillerat internacional facilita l'acollida i la integració d'alumnes d'altres països en el sistema escolar francès i permet als alumnes francòfons estudiar a fons un altre idioma.

 

El batxillerat internacional proposa disset idiomes com l'anglès, el xinès, el japonès, l'italià o l'alemany. Així mateix, el nou director també tindrà el repte d'impulsar la formació professional, un àmbit que coneix a la perfecció ja que ve d'una escola de restauració i turisme. Aquestes tasques s'hauran de combinar amb la reforma del Bac que es posa en marxa el pròxim curs i amb la gestió dels efectius tenint en compte les mesures de distanciament després de la pandèmia del coronavirus.

El Lycée continuarà promovent els estudis superiors a França. Tot i que els darrers anys ha augmentat el número d'alumnes que trien el país veí del nord per anar a la universitat encara es considera insuficient, sobretot en comparació als que opten per Espanya.

En aquest sentit, s'estan fent gestions per signar convenis amb diverses universitats franceses per facilitar l'arribada d'estudiants del Lycée semblant al que es van firmar fa dos anys el Govern, FEDA i la Universitat de Perpinyà Via Domita per fomentar la formació d'enginyers en energies renovables-

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending