Més confinaments a l’Escola andorrana d’Encamp desencadenen la preocupació del tot

Responsables del centre de secundària i també tècnics de Salut han confirmat nous positius que obliguen a aïllar més classes en un equipament amenaçat de tancament global

Una imatge de l'Escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp.
Una imatge de l'Escola andorrana de segona ensenyança d'Encamp. ARXIU

La comunicació de nous confinaments de classes a l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp ha acabat de desfermar aquest dissabte el temor que finalment les autoritats educatives i sanitàries decideixin la clausura del centre durant uns dies o setmanes i ha generat més preocupació de la que ja hi havia entre les famílies que tenen adolescents estudiant al centre. “Alguna cosa falla o ha fallat”, han afirmat diversos pares i mares.

Són com a mínim ja una dotzena les classes aïllades totalment al centre. Hi ha aules de tots els cursos que estan seguint l’activitat lectiva des de casa pel fet de tenir estudiants contagiats de coronavirus. Hi ha classes on hi ha tant alumnes com professors que són positius de Covid. Com a mínim en una aula hi ha deu casos diagnosticats. Aquesta tarda, per exemple, s’ha anat comunicant als pares d’una de les poques aules de primer curs de secundària que encara quedaven operatives que també s’aïlla.

Hores d’ara, aquest centre educatiu és un dels principals focus de contagi de tot el país. De fet, les darreres hores, com ja ha avançat l’Altaveu, tant el ministeri de Salut com el d’Educació van valorar clausurar del tot el centre ubicat al camí de Sant Romà de Vila. Inicialment es va descartar aquest escenari. Però aquest dissabte mateix molts pares consideraven, o temien, segons el cas, que “finalment anirem tots a casa”. Familiars d’estudiants d’alguna de les poques classes que resten en peu han mostrat el seu neguit i el seu dubte sobre si cal ‘empènyer’ els fills a anar a classe o si val més dur a terme un aïllament voluntari.

L'escola andorrana de segona ensenyança a Encamp.

Relacionat

Salut i Educació van descartar al darrer moment tancar l’Escola andorrana de secundària d’Encamp

L’origen dels casos ja no està clar de cap manera on és malgrat que inicialment es defensés des del ministeri de Salut que la causa primera dels contagis estava fora del centre. Una primera mesura adoptada a mitjan setmana, més enllà dels aïllaments que s’han anat decretant, va ser la imposició, per part de la direcció de l’escola, de l’obligatorietat de la mascareta a tots els espais de l’establiment educatiu, classes incloses.

No només s’han anunciat aïllaments a Encamp. També s’han anat comunicant aquest dissabte casos positius en centres educatius que, en alguns moments obliguen a aïllar aules senceres, o, a fer confinaments parcials o vigilàncies passives. S’han comunicat casos nous, per exemple, a maternal de l’Escola francesa de Canillo.

Comentaris (9)

Trending