El María Moliner té ara dificultats per absorbir tota la demanda dels últims cursos de secundària

La qüestió del batxillerat està a punt d’una resolució però fins la primera quinzena de juliol els estudiants que estan en l’aire no podran formalitzar la plaça

El María Moliner tindria dificultats per absorbir totes les peticions per als darrers cursos de secundària.
El María Moliner tindria dificultats per absorbir totes les peticions per als darrers cursos de secundària. COL·LEGI MARÍA MOLINER

El Col·legi María Moliner, que ja té acordada la tercera línia de primer de batxillerat per poder absorbir els estudiants de centres confessionals que fins ara tenen dificultats per poder inscriure’s al Sant Ermengol, i d’altres escoles que volen seguir el sistema educatiu espanyol, té ara dificultats per poder donar resposta a tota la demanda dels dos darrers cursos de secundària. Hi ha una vintena d’alumnes esperant lloc i, aparentment, no hi ha ni una sola vacant ni a tercer ni a quart d’ESO. 

Aquestes dades deriven de la resolució firmada aquest dilluns, pel president de la comissió d’admissió, Alejandro Javier González Caballero, i per la qual es publiquen les vacants definitives, així com els llistats amb la baremació provisional dels alumnes que han sol·licitat la seva inscripció al Col·legi Espanyol Maria Moliner a Andorra, per al curs 2024/2025. Dels llistats que apareixen en aquesta resolució se’n desprèn que hi ha places vacants per a tots els cursos a excepció de tercer i quart d’ESO. Fins i tot hi ha vacants a primer i segon de batxillerat.


Captura de pantalla 2024 06 17 a las 22.27.21

El ‘problema’ és que hi ha, sobre el paper, sis estudiants en llista d’espera per al primer curs de secundària i disset alumnes que esperen plaça per fer segon d’ESO. La resolució en qüestió, que serà plenament vigent a partir d’aquest dimarts, és recurrible durant un període de cinc dies hàbils, amb la qual cosa hi ha de marge fins al dimarts de la propera setmana, el 25 de juny. S’ha de veure, doncs, com queda aquesta situació, que a partir d’aquest dimarts hauria d’aclarir-se una mica més. L’altre ‘problema’, aquest ja conegut i aparentment en vies de solució, és a primer de batxillerat. Hi ha 73 alumnes en la relació de baremats inscrits. Això és, estudiants que estan esperant que se’ls adjudiqui una plaça. En aquest cas, però, i en haver-se obert una línia nova, una nova classe, hi ha 52 places disponibles.

En aquest sentit, pares de centres confessionals que no tenien plaça garantida a batxillerat, esperen que durant la primera quinzena de juliol puguin ja formalitzar les seves respectives places. Fonts d’Educació esperen una solució per aquest afer abans fins i tot d’aquesta data esmentada. De moment, el Sant Ermengol no ha resolt definitivament la seva situació. Continuaria el centre del Roc de Sant Pere pendent de la decisió última del ministeri espanyol d’Educació i de la conselleria adscrita a l’ambaixada.

Entre els 73 inscrits per a batxillerat, n’hi ha amb prematrícules duplicades i, per exemple, en el cas dels estudiants de la Sagrada Família que estan esperant un lloc de forma prioritària al Sant Ermengol, com a mínim dues famílies ja haurien buscat una sortida per als seus fills al marge del María Moliner i del Sant Ermengol. Amb tot, hi ha el convenciment que sí que tots els estudiants que volien seguir al sistema espanyol en matèria de batxillerat ho podran fer. Una altra cosa és que aquells que volien fer-ho sota el paraigües del confessional puguin acabar trobant acollida al Sant Ermengol.

Comentaris (2)

Trending