Els exàmens oficials de graduat de segona ensenyança per a candidats lliures seran a l’octubre

També s’ha fet pública la segona convocatòria per a la prova oficial de batxillerat, que obrirà les inscripcions entre el 24 de setembre i l’1 d’octubre

Alumnes de batxillerat en una prova escrita.
Alumnes de batxillerat en una prova escrita. Altaveu

El Consell de Ministres ha fet públiques avui les dates per als exàmens de graduat de segona ensenyança, així com per a la segona convocatòria de la prova oficial de batxillerat (POB). En el primer cas, les inscripcions s’hauran de dur a terme entre el 23 de setembre i l’1 d’octubre, en el segon, des del 24 fins a l’1.

Als exàmens de segona ensenyança pot accedir tota persona establerta legalment al país, ja sigui andorrana o resident, i aquelles no residents majors de 16 anys. Els candidats poden sol·licitar la convalidació d’assignatures presentant a l’àrea encarregada de les proves oficials, fins al 8 d’octubre, el formulari corresponent, acompanyat d’un certificat dels resultats acadèmics del centre educatiu on ha cursat el curs del sistema andorrà o equivalent.

Els exàmens se celebraran entre el 20 i el 22 d’octubre, al Centre de Formació al Llarg de la Vida, i es dona dret als candidats que obtinguin una nota mitjana igual o superior a cinc sobre deu al títol de graduat de segona ensenyança. Les notes es faran públiques el 17 de novembre a les 15:00 h a la web d’Educació i al tauler d’anuncis del ministeri.

D’altra banda, el POB consistirà en una sèrie d’exàmens en què el candidat ha de demostrar el grau de desenvolupament de les competències específiques en finalitzar el nivell de batxillerat, d’acord amb les assignatures que ha escollit i que formen el seu itinerari. Els exàmens de primera avaluació tindran lloc entre el 8 i el 12 de novembre, i els de la segona, entre el 13 i el 17 de desembre.

Tots els exàmens tindran lloc a l’Edifici de les Columnes, al Centre de Formació al Llarg de la Vida. Pel que fa a les proves orals, que es fan en hores convingudes, es publicarà la relació dels candidats amb l’hora exacta que se’ls assigna, a la web d’Educació.

Etiquetes

Comentaris

Trending