L’Escola andorrana incorpora tres assistents per millorar el coneixement de la cultura francesa

S'han incorporat als centres de Santa Coloma, Ordino i Encamp i l'ambaixador Jean-Claude Tribolet confirma que el 29 de novembre es farà un fòrum d'ensenyament superior a Andorra la Vella

Comentaris

L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet durant l'acte de benvinguda als assistents.
L'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet durant l'acte de benvinguda als assistents. BRU NOYA

Les escoles andorranes de Santa Coloma, Ordino i Encamp compten des de l'inici d'aquest curs amb tres assistents de francès per millorar el nivell d'aquesta llengua i augmentar el coneixement de la cultura del país veí. Les assistents han estat rebudes aquest dimarts per l'ambaixador de França, Jean-Claude Tribolet en un acte amb la presència de la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.

La ministra ha dit que "és un projecte que valorem molt bé. Quan ens el van proposar des de l'ambaixada francesa van acceptar ràpidament. L'ambaixador ens va dir que era un projecte que existia des de feia temps però que nosaltres no coneixíem". L'objectiu és doble, per una banda l'idioma i l'acostament a la cultura francesa. "La part de la llengua és molt important però la tenim resolta amb els nostres ensenyants que ja vehiculen assignatures en aquest idioma però faltava l'acostament a la cultura francesa per orientar-los cap els estudis superiors francesos", ha explicat Vilarrubla.

Actualment i a manca de dades oficials, el percentatge d'estudiants superiors a Espanya i França està entre el 75% i el 25%. "Nosaltres podem explicar i portar-los a salons d'ensenyament però el fet que hi hagi algú aquí més proper, per una qüestió d'edat, a les seves realitats i que els pugui explicar la vida a França és important perquè puguin anar a fer els seus estudis superiors". L'ambaixador francès, Jean- Claude Tribolet ha recordat que "la promoció del francès a Andorra és una prioritat de l'ambaixada i també la promoció de l'ensenyament superior. Hi ha molts alumnes del Lycée Comte de Foix que segueixen els seus estudis a França però la xifra és inferior en el cas del sistema andorrà tot i que el francès s'ensenya".

Villarubla i Tribolet durant la firma del conveni.

Relacionat

Govern destina 33.000 euros a un programa d’assistents de francès a l’escola andorrana

Tribolet ha anunciat que el 29 de novembre tindrà lloc a Andorra la Vella un fòrum de l'ensenyament superior que comptarà amb la presència d'una vintena de centres educatius. "Hem fet la invitació als alumnes de tots els sistemes i volen comptar amb la presència d'estudiants que hagin fet els estudis superiors a França perquè expliquin la seva experiència".

Comentaris (1)

Trending