Govern destina 33.000 euros a un programa d’assistents de francès a l’escola andorrana

Es consolida l'ensenyament d'aquesta llengua i es vol incrementar el nombre d'estudiants andorrans que vagin a fer estudis superiors al país veí

Comentaris

Villarubla i Tribolet durant la firma del conveni.
Villarubla i Tribolet durant la firma del conveni. B.N.

El Govern destina 33.000 euros al programa d'assistents de francès a Andorra. Així ho ha explicat la la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Villarrubla durant l'acte de signatura, juntament amb l'ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet.  El programa té una durada d’un curs, però es podrà prorrogar anualment.

Vilarrubla diu que l'acord completa el conveni francoandorrà d'educació i consolida l'ensenyament de la llengua francesa al sistema andorrà. També es vol incrementar el nombre d'estudiants andorrans que vagin a fer estudis superiors a França així com afavorir la comprensió de la llengua i la de la cultura franceses.

Per ser assistent de llengua francesa cal tenir la nacionalitat, entre 20 i 30 anys i estar en possessió de com a mínim una 'licence' (batxèlor). L'estada ha de ser de 10 mesos i els assistents tindran l'estatus de becaris de l'Estat andorrà. Per faciltar la integració s'organitzarà un seminari per guiar-los  en els tràmits administratius, i presentar-los als centres.

Tribolet, per la seva banda, s’ha felicitat del fet que “Andorra hagi acceptat unir-se al Programa d’assistents en llengua
francesa del qual ja son membres més de 25 països en els cinc continents”. L’import anual que el Govern destina al projecte és de 33.000 euros. Així, els tres assistents tindran una implicació de 15 hores setmanals (12 lectives i tres de coordinació) i amb una retribució mensual de 1.100 euros per fer front a les despeses quotidianes i d’allotjament.

El Programa estableix que els assistents col·laboraran amb els professors de llengua francesa dels centres participants –les escoles andorranes de segona ensenyança d’Ordino, Encamp i Santa Coloma–, assumiran tasques d’ensenyament a petits grups d’alumnes i ajudaran a promocionar l’ensenyament superior a l’estat veí. El programa es posarà en marxa el setembre vinent.

 

Comentaris (1)

Trending