Educació obre investigació sobre les proves d’anglès de la POBPRO

El ministeri no descarta obrir un expedient en cas de confirmar-se que s’ha fet un ús conscient dels exàmens durant la fase preparatòria dels alumnes a classe

Vilarrubla rebent als alumnes durant del POBPRO
Vilarrubla rebent als alumnes durant del POBPRO SFGA

El ministeri d’Educació ha obert una investigació per tal d’esbrinar què és el que ha passat exactament amb les proves d’anglès de la Prova Oficial de Batxillerat Professional (POBPRO) de la branca de Tècnic de Suport Sociocomunitari. La titular de la cartera en funcions, Ester Vilarrubla, ha assegurat que en cap cas es descarta obrir un expedient si es confirma que s’ha fet un ús conscient dels exàmens a l’aula per tal de preparar als alumnes. Així mateix, afirma que està satisfeta perquè s’ha pogut detectar aquesta anomalia.

“Els protocols estan establerts, però això no vol dir que tothom els compleixi”, ha assenyalat Vilarrubla en el marc de la gravació del vídeo de celebració dels 40 anys de l’Escola Andorrana. La ministra ha explicat que el que es va detectar, com ja s’havia comunicat, és que la prova s’havia fet servir per practicar els alumnes de cara a la prova oficial. “La bona notícia és que ho hem pogut detectar”, ha remarcat Vilarrubla. Malgrat això, ha indicat que poder fer complir el protocol no sempre és fàcil, “poder garantir la confidencialitat, que hi hagi plagis, que no es copiï durant l’examen o que no es facin servir eines que estan prohibides, per tant, el que hem de fer és estar molt atents a què això s’hagi desenvolupat correctament”.

És a dir, que Educació obrirà una investigació per esbrinar què ha pogut passar i si hi ha un responsable d’aquests fets, “hem de ser garants de la qualitat del procediment, no només de la prova, sinó des del moment que es comença fins que s’acaba”. Per tant, el que es farà és revisar el protocol, per veure si ha funcionat amb la suficient efectivitat, si ha fallat el sistema de confidencialitat, per saber on ha estat l’error. El que en principi es té clar és que l’examen únicament s’havia de fer servir per a la convocatòria oficial, i algú l’ha fet servir anteriorment.

Estudiants realitzant la Prova Oficial de Batxillerat

Relacionat

Es repeteixen proves d’anglès de la POBPRO perquè s’havien fet servir a classe

En aquest punt, el que es farà és investigar “si aquest algú era prou conscient del que estava fent i què hem de fer amb aquesta persona”. Per tant, si aquests fets es confirmen, “s’haurà d’obrir un expedient com marca la lleu de la funció pública”. Amb tot, el que ha remarcat Vilarrubla és que s’ha intentat perjudicar el mínim possible als estudiants. “Hem de garantir la credibilitat de les proves i la seva avaluació, i per això fem aquesta nova convocatòria”, ha puntualitzat la ministra.

Comentaris (5)

Trending