Una classe de primària de l’Escola andorrana d’Escaldes, tretzena aula ara mateix aïllada per Covid

Al Sant Ermengol, que és on més aïllats hi ha, ja han recuperat alguns dels alumnes que han estat aïllats els darrers dies

Una aula d'una escola del país.
Una aula d'una escola del país. Altaveu

Els contagis per coronavirus mantenen ara mateix tretze classes de diversos centres totalment confinades i en sis aules més hi ha escolats infectats, fet que comporta una elevada precaució entre la resta de companys i comunitat educativa. A banda de les classes anunciades aquest migdia pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, aquesta tarda se n'hi ha afegit una altra de l'Escola andorrana d'Escaldes.

És la primera aula que cal aïllar a Escaldes. Es tracta, en concret, d'una classe de quart de primària, on s'ha detectat un cas positiu i seguint el protocol tot els companys, a excepció de la mestra, caldrà que es confinin i segueixin el protocol establert per Salut. Durant el matí una de les darreres classes a haver-se d’aïllar, ha estat és una de tercer de primària de l’Escola andorrana d’Encamp.

En aquest centre són dues les aules aïllades. A Encamp també hi ha aïllada una classe de secundària del sistema andorrà i una altra de primària de l’Escola francesa. A Ordino hi ha aïllades una classe de secundària andorrana i un de primària del sistema francès. Continua confinada una aula de l’escola bressol comunal de Canillo mentre que al Janer tenen una classe aïllada i al Sant Ermengol, quatre.

Per sort o per desgràcia, per ara, són en aquests dos darrers centres confessionals d’educació reglada espanyola on, a nivell de confinaments, hi ha hagut més incidències. No obstant això, totes les fonts han indicat que els protocols s’estan aplicant d’una manera extremadament escrupolosa i igual que es mantenen confinaments, també s’han desconfinat aules.

Comentaris (1)

Trending