La Covid obliga a modificar les proves dels alumnes de batxillerat del Lycée

Els exàmens de març se substitueixen per l'avaluació contínua i es redueixen els textos de francès i de filosofia

Façana del Lycée Comte de Foix.
Façana del Lycée Comte de Foix. Altaveu

Els primers exàmens del nou batxillerat del sistema educatiu francès, que suposen un terç de la nota final, es cancel·len a favor d’una avaluació contínua causa de la crisi sanitària, segons una carta del ministre de Educació, Jean-Michel Blanquer enviada aquest dijous als professors. Els ensenyaments d'aquestes especialitats "no s'avaluaran mitjançant proves al març sinó sobre la base de les mitjanes dels tres trimestres anteriors". Aquesta mesura afecta els alumnes de batxillerat del Lycée Comte de Foix.

Des de fa algunes setmanes, professors, estudiants, pares i sindicats exigien la cancel·lació o l’ajornament d’aquestes proves. El calendari de la resta d'exàmens de batxillerat es manté sense canvis com els de filosofia i el 'gran oral', programats respectivament per al 17 de juny i del 21 de juny al 2 de juliol.

En la seva carta, el ministre ha anunciat "l'adaptació feta a les proves finals de filosofia (tria entre tres temes en lloc de dos) i francès (reducció del nombre de textos per exposar oralment)". Els estudiants han de presentar un mínim de 14 textos si formen part del batxillerat general i set si estudien el tecnològic. Els sindicats de docents han valorat molt positivament la decisió del ministre i consideren que "és la més raonable en el context actual". 

Jean-Michel Blanquer també ha afirmat que, pel moment, no es tancaran les escoles i no es modificarà la data de les vacances de Carnaval al mes de febrer.

Comentaris

Trending