Confinen dues classes de l’últim curs de primària de l’Escola francesa d’Escaldes

El positiu de dos dos germans bessons obliga a aïllar una cinquantena d’alumnes en un centre que va tenir la primera aula clausurada per culpa dels contagis de coronavirus

Una imatge de l'exterior de l'Escola francesa d'Escaldes.
Una imatge de l'exterior de l'Escola francesa d'Escaldes. ARXIU

El positiu de dos germans bessons obligarà a tancar a partir de dilluns dues classes de l’últim curs de primària (cm2) de l’Escola francesa d’Escaldes. Les aules no obriran dilluns però les famílies dels companys dels dos menors contagiats ja han estat alertades aquesta nit que la resta d’escolars, una cinquantena en xifres rodones, s’han de confinar des d’aquest dissabte mateix.

Aquestes dues aules se sumen, almenys, a dues més -del Lycée i de segona ensenyança de l’Escola andorrana d’Ordino- que durant aquest dissabte s’ha comunicat que els contagis que s’estan propagant les obliga a quedar uns quants dies fora de joc. A l’Escola francesa d’Escaldes no és pas la primera experiència que tenen. Al contrari, va ser el primer centre que va haver de tancar una aula, en aquell cas del darrer curs de maternal. La classe en qüestió ja torna a estar operativa.

Alumnes al pati de l'escola d'Ordino.

Relacionat

Una nova aula confinada a l'andorrana de segona ensenyança d'Ordino

La comunicació feta als pares dels companys dels dos bessons ha estat rebuda amb certa estupefacció. No pas en relació als menors, sols faltaria, sinó pel fet de comprovar que una directriu que ‘històricament’ s’aplica, com la de separar els germans bessons i situar-los en aules diferents, es continua mantenint en temps convulsos com els actuals i en què, justament, tant les autoritats sanitàries com les educatives fomenten els nuclis convivents i els grups bombolla.

En aquest sentit, algunes de les famílies que han confirmat haver estat informats de la situació, han demanat que en el moment excepcional actual, i per una qüestió de sentit comú, es deixi sense efecte una mesura que potser pot ser bona en un altre escenari, però no pas en l’actual, que comporta, ara per ara, que s’hagin de confinar dues aules i una cinquantena d’escolars quan s’hauria pogut passar amb la meitat.

Comentaris (4)

Trending