El confinament de tot el personal d’una cuina escolar obre el debat sobre els menjadors

Fins divendres tots els integrants de fer els menús per a l’Escola andorrana d’Escaldes estan confinats per un positiu alhora que molts docents i famílies posen el clam al cel pel risc que consideren hi ha en els àpats col·lectius, amb desenes de nens sense mascareta menjant alhora

Imatge d'arxiu de la taula d'un menjador escolar.
Imatge d'arxiu de la taula d'un menjador escolar. ARXIU

Encara que és un cas concret, però amenaça d’obrir tota una caixa de pandora. El positiu d’un dels integrants de l’equip de cuina de l’Escola andorrana d’Escaldes ha obligat a confinar tot el grup fins divendres que ve. El servei de menjador està garantit, però diversos pares i mestres i docents consideren que els menjadors escolars són un eventual focus de contagi per molt nucli convivent que se suposa que siguin les aules.

A Escaldes, l’associació de pares ja ha adoptat les mesures escaients per poder garantir els àpats que hi ha concertats. I els menors no han de notar grans canvis en el servei pel fet que no hi hagi l’equip habitual. Per aquest punt no cal amoïnar-se. El que sí que amoïna, i molt, als professionals de l’educació i a les famílies, a algunes, es clar, és el que consideren que és un elevat risc de propagació del virus, especialment en centres de les dimensions del Lycée o el Sant Ermengol, on unes quantes desenes de nens i nenes, de joves, coincideixen sense mascareta.

Per molt que hi hagi una certa distància entre grups convivents i grups convivents -i encara sense que això signifiqui que són realment una bombolla-, les persones consultades han assegurat que és molt agosarat el funcionament actual i que s’haurien d’adoptar mesures per evitar un risc que és molt evident i elevat. En aquest sentit, i sabedors que el servei de menjador és molt necessari per a moltes famílies, tant progenitors com docents demanen a Salut que s’hi posi ferm i dissenyi un nou protocol per garantir un distanciament real.

Comentaris (2)

Trending