Cinc centres faran classes de reforç a partir de dilluns i durant la primera quinzena de juliol

El nombre de docents voluntaris baixa durant els segons quinze dies i l’activitat de suport que han sol·licitat 162 infants s’oferirà després a les escoles d’Andorra la Vella i Escaldes

Els centres on s'ofereixen les classes de suport són tots de l'Escola andorrana.
Els centres on s'ofereixen les classes de suport són tots de l'Escola andorrana. ARXIU

Els centres de l’Escola andorrana d’Andorra la Vella, Escaldes, Encamp, Sant Julià i la Massana obriran dilluns les seves instal·lacions per oferir classes de suport i reforç en el marc d’un projecte impulsat per docents voluntaris i que té l’aval del ministeri d’Educació. El nombre de docents que podran participar del projecte durant la primera quinzena de juliol és molt superior als que podran seguir oferint l’activitat els següents quinze dies i, per tant, la segona quinzena només estaran en marxa les escoles d’Andorra la Vella i Escaldes.

Al final són 162 els infants que han sol·licitat el servei i 74 els docents que s’han prestat de manera voluntària a fer els reforços estiuencs. Els promotors de la iniciativa han mirat d’establir grups reduïts -d’entre 3 i 4 escolars per aula- per poder prestar atenció al màxim a les necessitats dels menors. Es fan classes per torns d’una hora diària de dilluns a divendres: de 9 a 10 i de 10 a 11. I vist que la immensa majoria dels alumnes inscrits acudiran a les classes tot el mes però no podran gaudir tot el mes dels mateixos docents, s’està fent una programació per assegurar un bon ‘traspàs de poders’.

Escolars esperant per accedir a les aules

Relacionat

Classes de reforç per a alumnes de primària de 9 a 11 durant tot el mes de juliol

Les famílies ja han estat avisades, o ho seran en les properes hores, que durant la segona quinzena de mes, davant la reducció d’efectius docents i per a una millor gestió del projecte, el servei es concentrarà entre Andorra la Vella i Escaldes. L’avís té com a objectiu que les famílies puguin organitzar el ‘trasllat’ dels escolars els dies que no puguin acudir al centre que inicialment era de la seva preferència.

La gran majoria dels docents inscrits al projecte són de l’Escola andorrana, mentre que l’alumnat és divers i representatiu del conjunt del teixit escolar del Principat, molt repartit entre els tres sistemes de què gaudeix el país. També quant a les matèries o àrees de coneixement hi ha molta diversitat entre els professionals voluntaris -la immensa majoria també professors i mestres en actiu- que faran les classes.

Etiquetes

Comentaris

Trending