Una de cada dues discussions verbals en l’entorn escolar acaba derivant en una agressió física

Educació activa el número de telèfon 743313 com a línia directa per denunciar situacions d’assetjament escolar; el darrer curs es van notificar 21 casos, la immensa majoria dels quals a secundària

Comentaris

Cartelleria de la campanya que també es posa en marxa aquest dijous.
Cartelleria de la campanya que també es posa en marxa aquest dijous. GOVERN

Una de cada dues discussions verbals que es produeix en l’entorn escolar acaba derivant en una agressió física. Així ho té constatat el ministeri d’Educació i així ho ha anunciat en el marc del Dia internacional contra la violència, l’assetjament i el ciberassetjament en l’àmbit escolar que els països que formen part de la Unesco celebren cada primer dijous de novembre. Per posar més facilitats per combatre aquesta xacra, Educació ha activat en marxa el número de telèfon 743313.

La titular ministerial, Ester Vilarrubla, ja va anunciar dies enrere la posada en funcionament d’una línia directa per denunciar casos d’assetjament escolar. El darrer curs s’han notificat 21 casos d’assetjament en total als tres sistemes educatius. El 80% de les denúncies fan referència a alumnes que cursen segona ensenyança i la majoria de víctimes, un 60%, són del gènere masculí. Una de cada 2 agressions verbals acaba derivant en una agressió física, segons les dades ministerials. Entre els diferents tipus d’assetjament, el més comú és el verbal, seguit de l’assetjament físic. El segueixen el ciberassetjament i, per últim, l’exclusió social.

El 80% de les denúncies fan referència a alumnes que cursen segona ensenyança i la majoria de víctimes, un 60%, són del gènere masculí

Tal com va avançar la ministra Vilarrubla, Educació afegiria un nou canal de comunicació per facilitar les denúncies de casos d’assetjament escolar. De fet, des del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior es recorda la importància de denunciar tots els casos i es remarca la figura de l’espectador –que no és ni víctima ni assetjador– com un element clau a l’hora de detectar abusos. El 743313 se suma als canals ja existents: el diàleg directe amb l’escola, l’aplicació B-Resol i el correu inspeccioeducativa@govern.ad.

Coincidint amb la posada en funcionament d’aquest número, Educació llença una nova campanya a les xarxes socials per donar a conèixer les diferents maneres de denunciar l’assetjament, i recorda la necessitat d’explicar els casos per poder-los posar solució. El lema del Dia internacional contra la violència, l’assetjament i el ciberassetjament en l’àmbit escolar d’enguany és “no sota la meva vigilància: el paper dels docents en la prevenció i l’abordatge de la violència escolar”. Es tracta d’una jornada per reconèixer que aquesta pràctica atempta contra els drets dels infants i adolescents, especialment contra la seva salut i el seu benestar.

0311 Dia internacional educació

 

Comentaris (4)

Trending