Una APP permetrà fer el seguiment en temps real dels infants quan usin el transport escolar

Govern admet que l’eina hauria de permetre els incidents que de tant en tant ocorren durant el servei, amb nens oblidats o que es queden sols a les parades

Un vehicle de transport escolar.
Un vehicle de transport escolar. ARXIU

Una aplicació informàtica (APP) permetrà fer en temps real el seguiment dels infants que estiguin usant el transport escolar. La idea és que l’acompanyant marqui l’accés al bus de cada escolar i el desmarqui quan se’l deixi a la parada que li pertoqui. D’aquesta manera es vol intentar evitar mals entesos i incidents amb menors que, en algunes ocasions, han quedat ‘oblidats’ al vehicle o se’ls ha deixat a la parada sense que ningú no els anés a recollir.

La posada en marxa d’aquesta eina telemàtica serà el més aviat possible, però no hi ha ni molt menys cap data concreta. Tot just aquest dimecres el consell de ministres ha aprovat, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, la licitació del sistema gestió i localització de l’acompanyament del transport escolar. La licitació defineix les condicions administratives generals, particulars, econòmiques i tècniques que regiran el concurs per a la contractació de l’elaboració, implantació, formació dels usuaris, manteniment i seguiment d’aquesta eina de geolocalització. La licitació es farà mitjançant concurs nacional amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.

El rètol del transport escolar.

Relacionat

Més dubtes sobre el transport escolar: no és el mateix un infant de cinc anys que un de deu

El titular d’Interior, Josep Maria Rossell, actuant de portaveu governamental, ha explicat que “no es dona cada dia ni cada setmana ni tan sols cada mes”, però sí que puntualment hi ha alguns incidents que amb aquesta APP molt probablement haurien de quedar resolts i, per tant, s’haurien d’evitar. El darrer cas relativament recent el va explicar l’Altaveu en relació amb un infant de 5 anys que va quedar-se sol a una parada de la Massana.

Comentaris (2)

Trending