Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 6% a l’octubre

El 93% del personal disposa de contractes a jornada completa i més del 65% són dones

Prestatgeries d'un supermercat.
Prestatgeries d'un supermercat. Altaveu

L’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació del -6%, a preus corrents, en el mes d’octubre del 2022 respecte a l‘octubre de l’any anterior, i una variació del +19,1% si es compara amb el mes d’octubre del 2019, abans de la crisi sanitària. Les dades han estat publicades aquest dijous pel departament d'Estadística de Govern,

Pel que fa al desglossament de l’índex en funció del tipus de producte, respecte a l’octubre del 2021, la venda dels productes alimentaris cau un -1% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) disminueix el -10,5%.

Aquesta variació general anual se situa per sota de les xifres d’Espanya (+10,3%) i França (+9,1%). Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el -11,6% a l‘octubre del 2022 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, i una variació del +9,8% si es compara amb el mes d’octubre del 2019, abans de la crisi sanitària . Pel que fa al seu desglossament, respecte a l’octubre del 2021, la venda de productes alimentaris cau el -11,4% i la venda de la resta de productes disminueix el -13,4%, ambdós respecte el mateix període de l’any anterior.

D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials al octubre del 2022 disminueix el -3,6% respecte al mateix mes de l’any anterior, més del 65% són dones i gairebé el 93% disposa de contractes a jornada completa.

Comentaris (1)

Trending