La venda de material escolar es recupera

Tot i que la compra de llibres ha baixat, les botigues han detectat una millora en la compra de motxilles i altres utensilis, per als quals les famílies han destinat entre 50 i 100 euros

Unes persones adquirint material escolar a una de les botigues
Unes persones adquirint material escolar a una de les botigues Pilar Candel

La tornada a les aules a partir del pròxim 9 de setembre sempre comporta la prèvia compra de material i llibres per poder començar les classes ben equipats. Des de finals d’agost fins a mitjan d’aquest mes , les botigues es preparen per a rebre a pares i nens que van a adquirir tots els utensilis necessaris. Tot i que l’any passat va ser un curs amb molta incertesa, aquest sembla que la venda s’ha recuperat significativament, però sense arribar a xifres de 2019.

“De moment anem molt bé, però sempre ens agrada esperar-nos fins al dia 12 per assegurar-nos”, indiquen des de Natur Paper. Però, a altres com Carlin, Ofijet i Pyrenées ho tenen clar, la venda de material escolar s’ha recuperat i ha superat a la de 2020. Pot ser s’esperava que, aquest any, la gent reutilitzés utensilis d’altres cursos, però des de Carlin expliquen que “aquesta tendència ha estat cada anys, i sí que és cert que per al curs anterior la gent va reutilitzar més, però aquest han tornat a comprar”. De fet, en algunes botigues han tingut, fins i tot, cua a les portes.

1631006171721
Cua a la porta d'Ofijet dilluns a la tarda

Des d’Ofijet expliquen que la despesa de les famílies en la compra de material ha sigut una mica superior que fins i tot anys anteriors a la covid. “De mitja s’han gastat uns 50 o 60 euros aproximadament”, explica l’encarregada de la botiga. Així mateix, a Carlin la despesa ha estat una mica superior, d’entre 80 i 100 euros. “Aquí ens porten les llistes i, normalment, compren tot el que va. Els més majors van venint més esgraonadament, però la despesa també ronda aquestes quantitats”.

Al Pyrenées asseguren que, pràcticament, s’han arribat a xifres de 2019. A aquest centre engeguen dues campanyes, en primer lloc per als turistes i, després, per als residents. L’any passat, a causa de les restriccions en mobilitat, la primera onada la van perdre completament, però aquest estiu l’han pogut recuperar. “Les dues campanyes han funcionat molt bé i hem tingut vendes similars d’abans de la pandèmia”, explica l’encarregat de la tornada a l’escola.

Però, és un fet que les escoles han reduït la llista de llibres escolars, per tant, la compra també ha disminuït. Des d’Ofijet expliquen que “si abans es demanaven deu llibres per curs, ara en són cinc, aproximadament”. Pràcticament la meitat del que solia ser habitual abans de la pandèmia. Per tant, la despesa de les famílies ha baixat en aquest aspecte, “però sempre depèn de l’escola. Hi ha persones que han pagat 100 euros i altres 400”.

IMG 4107
 

 

Comentaris

Trending