L’USd’A treballarà una proposta d’augment de salaris, tot i que “difícilment hi haurà acord”

El secretari general, Gabriel Ubach, lamenta que la posició del Govern estigui alineada amb la de la CEA, però asseguren que “defensarem a mort les nostres idees”

Gabriel Ubach.
Gabriel Ubach.

La Unió Sindical d’Andorra ha agafat l’encàrrec de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marol, que patronal i sindicats arribin a una entesa sobre la revalorització dels salaris per l’any vinent. Durant les pròximes setmanes treballaran en una proposta per intentar arribar a una entesa amb la CEA, cosa que veuen altament improbable.

Govern ja ha deixat clar que no intervindrà els salaris de cara al 2024, més enllà de l’increment del sou mínim interprofessional. Conxita Marsol ha demanat en el marc del Consell Econòmic i Social que patronal i sindicats es posin d’acord. Una fita que sembla pràcticament impossible perquè les posicions estan molt allunyades i ja es va veure l’any passat.

El secretari general de l’USd’A, Gabriel Ubach, ha explicat que “nosaltres treballarem una proposta amb cara i ulls perquè un treballador pugui viure dignament al país”. Tot i no voler avançar-ne els detalls, recorda que l’any passat van proposar un augment dels salaris del 5% durant quatre anys i la instauració de la tretzena paga obligatòria amb l’objectiu de recuperar el poder adquisitiu perdut. Una idea que va ser rebutjada tant per Govern com per la CEA.

Reunió del Consell Econòmic i Social

Relacionat

Govern no intervindrà els salaris l’any vinent i demana un pacte entre patronal i sindicats

El sindicalista és conscient que les possibilitats d’èxit seran pràcticament nul·les perquè “la patronal ja ha dit que cadascú faci el que cregui convenient, però nosaltres ho defensarem a mort”. Afegeix que “Govern està alineat amb el posicionament de la CEA i és difícil arribar a una entesa quan tens els astres alineats en un sentit”.

El Consell Econòmic i Social s’ha de tornar a reunir durant la segona quinzena de setembre per posar sobre la taula la o les propostes. Caldrà veure si des de la Confederació Empresarial Andorrana es fa algun treball o mantenen la postura que han mantingut des de fa temps.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending