La UE, l'aeroport de la Seu i l’experiència de Grifols, els debats en el 20è forum de l'EFA

La voluntat és tractar temes que "tenen impacte en el present o ho tindran en el futur" en el país i que afectaran el desenvolupament econòmic i social

El director i el president de l'EFA en la presentació del 20è forum.
El director i el president de l'EFA en la presentació del 20è forum.

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) ja ho té tot a punt perquè el 2 de juny se celebri el 20è fòrum sota el títol 2022: reptes i tendències per al Principat d'Andorra. Una cita que girarà entorn de tres grans eixos: l'acord d'associació amb la Unió Europea, l'aeroport de la Seu i l'experiència de l'empresa familiar Grifols i que ha de portar a debatre sobre temes importants que afecten el país.

La cita, que se celebrarà al Sport Village de Soldeu, vol incidir en temes d'actualitat i que "tenen impacte en el present o ho tindran en el futur", com ha reconegut el president de l'entitat, Francesc Mora, en el desenvolupament econòmic i social del país. El primer bloc farà referència a l’acord d’associació amb la Unió Europea que està negociant en aquest moment el país. Per donar informació de primera mà, es comptarà amb la presència del secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, o de l’exministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que estaran acompanyats de dos experts més.

La segona temàtica, però no menys important, serà l’aeroport de la seu que, com ha recalcat el director de l’EFA, Joan Tomàs, “és una connexió al món”. Una taula rodona on no faltaran, entre altres, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, o el director comercial d’Air Nostrum, Juan Corral. Finalment, per acabar, es farà el tradicional intercanvi “d’experiències” entre empreses familiars. En aquesta ocasió, l’escollida ha estat la farmacèutica Grifols i que posa “molt contenta” a l’EFA com “una empresa d’aquestes característiques ha triat Andorra per ubicar-s’hi”. A través de dos dels seus directius, Víctor Grifols Deu i Albert Grifols Coma-Cros, es vol transmetre com "una empresa familiar traspassa els valors de família d'una generació a l'altre".

En total seran tres taules rodones amb què intentaran aportar “una visió a més llarg termini” sobre com a on s’encamina el desenvolupament econòmic i social del país. La clausura, que normalment va a càrrec del cap de Govern, en aquest 20è fòrum la farà el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover.

Etiquetes

Comentaris

Trending