Transports recorda a l’EFA que Andorra ja participa en una comissió mixta sobre l’aeroport de la Seu

Gallardo manté que s’està estudiant la viabilitat de rutes en funció de les necessitats exposades pel teixit empresarial i el mandat del Consell General

Una imatge d'arxiu de l'aeroport Andorra-La Seu.
Una imatge d'arxiu de l'aeroport Andorra-La Seu. ARXIU

La secretaria d’Estat d’Economia i responsables del departament de Transports ja participen en la comissió mixta -Catalunya-Andorra- constituïda per acordar aspectes relacionats amb la gestió de l’aeroport de la Seu. El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha respost d’aquesta manera la petició feta per l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) en el sentit de reclamar que les autoritats del Principat tinguin un major pes en els òrgans de decisió de l’aeròdrom urgellenc que dona servei a Andorra i que compta amb suport financer de l’Estat andorrà.

Gallardo i els seus col·laboradors tindran ocasió d’aclarir alguns aspectes en matèria d’infraestructures aeroportuàries properament, atès que hi ha pendent una reunió amb el teixit empresarial del país per abordar el vol intersetmanal a Madrid que es farà sempre que hi hagi una adquisició important de bitllets a l’avança. El president de l’EFA, Daniel Armengol, va assegurar que molts dels components de la seva organització estan disposats a comprar tiquets per poder assegurar la viabilitat del vol intersetmanal fins a la capital espanyola.

El titular d’Economia es va felicitar, sense tenir-ne els detalls directes, del fet que efectivament l’empresariat o, almenys, una part, estigui disposat a fer una inversió prèvia per assegurar l’esmentat enllaç amb Barajas. Jordi Gallardo, en explicacions a l’Altaveu, també va recordar que tot allò que s’està fent en relació amb l’aeroport de la Seu i, especialment, l’estudi de noves rutes, es fa tenint en compte els neguits o necessitats de l’empresariat i el mandat que pugui donar a través de propostes d’acord o el mecanisme que escaigui el Consell General.

En aquest sentit el titular ministerial ha recordat que més enllà del vol intersetmanal amb Madrid hi ha també en estudi nous enllaços, alguns dels quals estrictament demanats pels empresaris. Així, s’està avaluant la viabilitat de vols des de l’aeroport d’Andorra-la Seu cap a París, Lisboa, Londres i Palma de Mallorca.

Comentaris

Trending