‘Tita’ Cervera té a Andorra la seva societat patrimonial de les Caiman des del 20 de maig del 2021

Com ja va avançar l’Altaveu, l’operació d’inversió estrangera realitzada per valor de 317 milions procedent de l’arxipèlag caribeny correspon a la baronessa Thyssen i té a veure amb el seu pacte amb Espanya per la col·lecció pictòrica

Carmen Cervera al Museu Thyssen andorrà durant una visita del cap de Govern, Xavier Espot, i la titular de Cultura, Sílvia Riva.
Carmen Cervera al Museu Thyssen andorrà durant una visita del cap de Govern, Xavier Espot, i la titular de Cultura, Sílvia Riva. museu thyssen

“L’objectiu de l’operació s’emmarcava en una estratègia de reestructuració patrimonial en la qual el beneficiari últim de la societat, que ja era resident al país, pretenia centralitzar tota la seva activitat al Principat d’Andorra, per ubicar-hi la direcció efectiva i el centre d’interessos econòmics.” Aquest és un fragment de la resposta donada pel ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, a una pregunta feta pel conseller general socialdemòcrata Quim Miró.

Gallardo no parla de noms, però evidencia que es tracta del trasllat a Andorra de la societat patrimonial i de gestió de béns que Carmen ‘Tita’ Cervera tenia a les Illes Caimán. En gran mesura, la societat que ostenta la propietat de la seva basta col·lecció de quadres. L’operació, i això tampoc no ho explica el ministre, té com a rerefons un pacte amb el govern espanyol pel qual Espanya lloga la col·lecció pictòrica de la baronessa Thyssen. El govern de Pedro Sánchez ha tolerat que la societat de Cervera s’ubiqui al Principat perquè ja no es considera un paradís fiscal. Però a les Caiman, de cap de les maneres.

Un acte d'Andorra Business.

Relacionat

Una sola operació de les Illes Caiman va representar el 60% de la inversió estrangera el 2021

En la resposta escrita, Jordi Gallardo dóna compte que “el 20 d’abril del 2021 es va sol·licitar una inversió estrangera directa consistent en el trasllat del domicili social al Principat d’Andorra, amb la consegüent adquisició de la nacionalitat andorrana, d’una societat procedent de les Illes Caiman”. I hi afegeix que “la inversió estrangera directa es va resoldre favorablement en la sessió del consell de ministres del 12 de maig del 2021 i, posteriorment, va ser formalitzada en escriptura pública davant de notari andorrà el 20 de maig del 2021. El registre de societats mercantils va procedir a la inscripció registral del trasllat internacional l’1 de juny del 2021”.

En la resposta s’hi explica també que “donat que l’estructura societària tenia identificada una societat estrangera com a sòcia única de la societat que va traslladar el seu domicili social al Principat, fou necessària la corresponent autorització d’inversió estrangera directa per formalitzar el trasllat internacional” i es deixa clar que l’operació compleix la normativa en la matèria tant la que s’imposa a l’arxipèlag caribeny com la d’Andorra. “L’objecte social de la societat traslladada al Principat era la gestió del patrimoni i dels béns propis, i l’import de la inversió es corresponia al valor de l’immobilitzat tangible de la societat.”

El ministre Cultura espanyol, Miquel Iceta, aplaudeix Carmen Cervera davant el 'Mata Mua' després de la firma de l'acord.

Relacionat

La inversió estrangera de les Illes Caiman ‘amaga’ la col·lecció pictòrica de ‘Tita’ Cervera

Dimecres, Gallardo ja va deixar clar que tot s’havia fet respectant la legislació vigent i que no es tractava de cap qüestió estranya per molt que la inversió procedís de les Illes Caiman. I va avançar que per qüestions de reserva, de secret, de confidencialitat, hi hauria detalls que no es donarien. Per exemple, identificar formalment la beneficiar. És a dir, que no es citaria, com no se cita, ‘Tita’ Cervera. Per acabar es deixa clar que “el sector econòmic de la inversió estrangera procedent de les Illes Caiman és la gestió del patrimoni i dels béns propis, i l’import dels 317 milions d’euros correspon al valor de l’immobilitzat tangible de la societat i a la seva tresoreria”.

Comentaris (12)

Trending