La suma de les importacions de béns de setembre supera les de 2019

Pel que fa als carburants, ha presentat una variació percentual negativa del -6% respecte al mateix període de 2020

Comentaris

Les dependències del servei de duana, al riu Runer.
Les dependències del servei de duana, al riu Runer. ARXIU

Les importacions de béns durant el mes de setembre han sumat 120,50 milions d’euros, que suposa una variació percentual del +11,9% respecte al mateix mes de 2019, abans de l’esclat de la pandèmia, on la xifra va ser de 107,88 milions. Es compara amb les dades de fa dos anys, ja que el 2020, tot i que en aquesta època ja s’havien relaxat una mica les mesures sanitàries, encara tenien afectació a les importacions. Així mateix, pel que fa als carburants, ha estat en 11,64 litres, amb una variació percentual negativa del -6% respecte al 2020.

El departament d’Estadística, de fet, ha comparat les dades d’importacions respecte al mateix període d’abans de la pandèmia, i es pot observar que grups com “Transport”, “Construcció” i “Joieria” han assolit els nivells de 2019. Pel que fa a altres grups com “Begudes i tabac”, i “Farmàcia – perfumeria” la seva tendència és a l’alça, a punt de recuperar els nivells d’abans de la crisi sanitària. En el cas de la partida “Industrial”, i “Diversos” la tendència cap a la recuperació per aquest 2021 es manté sent més estable.

Pel que fa a l’acumulat els darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.206,51 milions d’euros, la qual cosa representa una variació percentual del -12,4% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol “Energia”, les importacions en valor representen un -12,9% menys que al mateix període.

Pel que fa a la importació dels carburants, de gener a setembre ha estat de 104,51 milions de litres, donant una variació percentual del 0% en contraposició al mateix període de l’any 2020. Durant els darrers 12 mesos, la importació ha estat de 140,55 milions de litres, el que suposa una variació negativa del -8,8% respecte als 154,11 milions importats durant el mateix període anterior.

Etiquetes

Comentaris

Trending